Tempo950x100

Tempo300x100

Агросектору найбільше потрібні трактористи, фінансисти та керівники

Агросектору найбільше потрібні трактористи, фінансисти та керівники

Таку думку висловив керівник департаменту підбору персоналу напрямку агросектору Smart Solutions Антон Срібний, пише agroportal.ua.

«В агросекторі домінує ринок пошукача. За статистикою HeadHanter, на одного співробітника тут припадає 10 господарств. У компаній реальна боротьба, але боротьба ця — саме за якісного співробітника», — говорить він.

За словами експерта, найбільша нестача відчувається за робочими спеціальностями, починаючи від трактористів, механізаторів, агрономів.

«Агрономів насправді багато. Але хороших агрономів, які знають ринок, а ринок знає їх, небагато. За ними полюють, але вони не дуже хочуть міняти роботу», — ділиться спостереженнями Срібний.

У сегменті середнього менеджменту найбільш запитувані вакансії пов’язані з продажами техніки, ЗЗР та добрив.

Дуже відчувається потреба в працівниках фінансової сфери. За нинішньою статистикою, компанії найчастіше зверталися з проханням знайти фінансового контролера або бухгалтера.

«Якщо брати рівень керівних вакансій, то найбільше потрібні керівники підприємств, фіндиректори, головні бухгалтери», — розповідає фахівець.

При цьому заробітна плата фахівця буде залежати від конкретної компанії, в яку він йде, — її розмірів, регіону розташування, поставлених задач.

«У компанії, де штат співробітників 300 осіб, вакансія знаходиться не в Києві, а земельний банк становить 5000 га, бухгалтеру пропонують 15000 грн. Бухгалтеру в міжнародному холдингу, де потрібен відносно вільний рівень володіння англійською мовою, хороші знання міжнародних стандартів фінансової звітності, досвід управління людьми, можуть запропонувати і $5000. Аналогічно і з зарплатою агронома», — говорить він.

Срібний додає, що високою заробітна плата може бути і в регіоні. Але все-таки очолює рейтинг за рівнем оплати Київ.

«Столиця в плані заробітної плати виграє на 100%. З переїздом до Києва можна заробити в 2 рази більше. Якщо це позиція вище середньої ланки, тоді зазвичай компанія допомагає з житлом, компенсуючи ці витрати», — додає фахівець з підбору персоналу.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrosektoru-najbilshe-potribni-traktorysty-finansysty-ta-kerivnyky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати