Tempo950x100

Tempo300x100

«Агротек»: негативний досвід співпраці зі «Сварог»

«Агротек»: негативний досвід співпраці зі «Сварог»

Про це пише agronews.ua.

Протягом 2013-2015 років компанії уклали ряд договорів про придбання холдингом у ТОВ «Агротек» в лізинг 37 одиниць агротехніки, а саме:
– тракторів John Deere 8335R;
– сівалок John Deere 1890 і DB55;
– обприскувачів John Deere 4730 і 4030;
– культиваторів John Deere 2210.

Платежі за отриману техніку від холдингу «Сварог Вест Груп» перестали надходити з середини 2015 року. Протягом двох наступних — 2016-2018 — років постачальник і покупець підписали ряд додаткових договорів і угод, відповідно до яких ТОВ «Агротек» погодилося на пролонгацію терміну сплати лізингових платежів, але також їх не отримало.  2019 року «Агротек» звернувся до суду з позовами до холдингу і поручителів з вимогою повернути заборгованості за лізинговими платежами. Сьогодні розмір позовних вимог ТОВ «Агротек» до холдингу «Сварог» перевищив 162 млн гривень.

На жаль, ТОВ Агротек не знайшло порозуміння з керівництвом холдингу «Сварог» відносно повернення заборгованості за надану у лізинг техніку, та вимушено продовжувати активні судові провадження. У судах різних рівнів інстанцій порушено більш 10 справ щодо невиконання умов договорів. 

Але керівництво холдингу «Сварог» намагаються зробити все можливе й неможливе, щоби уникнути відповідальності по значним грошовим зобов’язанням, ініціюючи зустрічні позови. Таким чином визнаються законними дії по невиконанню договірних зобов’язань, а «домовленості» з суддями з боку впливових осіб мають місце навіть за нової влади.

Представники ТОВ «Агротек» прокоментували ситуацію: «На жаль змушені зізнатися, що зараз в Україні краще бути боржником, ніж кредитором».

У лютому 2019 року ТОВ «Агротек» вдалося в примусовому порядку домогтися повернення семи обприскувачів John Deere 4730 і 4030, з березня по липень повернули 12 тракторів John Deere 8335R з напрацюванням від 12 до 15 тисяч мотогодин (без виконання належного технічного обслуговування).

Як вдалося дізнатися представникам «Агротек», техніка з кінця 2016 року перестала обслуговуватися в офіційного дилера і була доведена до критичного стану. Нову техніку ремонтували за рахунок тієї, що надало в лізинг ТОВ «Агротек».

Частина тракторів повернулася без двигунів, коробок передач і інших силових агрегатів. Вони просто переставлялися на більш нову техніку, а та, що купували в лізинг, була просто кинута під відкритим небом.

Коли постало питання про повернення неоплаченої техніки, «Сварог» повернув її в стані, при якому подальша експлуатація і відновлення неможливі — ключові силові агрегати і органи управління відсутні. Іншими словами, дилеру ТОВ «Агротек» повернули мотлох.
Компанія застерігає інших постачальників сільськогосподарської техніки від співпраці з настільки непорядної компанією, як холдинг «Сварог»!

Довідка: Компанія «Агротек» — провідний дилер John Deere в Україні та Європі . Працює на ринку з 2002 року. 

Контакти:
Дніпропетровська область, м. Підгородне, вул. Шосейна, 48
+38 056 790 09 32
[email protected]
https://agrotek.in.ua/

 

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrotek-nehatyvnyj-dosvid-spivpraci-zi-svaroh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати