Tempo950x100

Tempo300x100

«АгроВесна 2018» відкрила новий сільськогосподарський сезон

«АгроВесна 2018» відкрила новий сільськогосподарський сезон

Майже 18 тисяч аграріїв зі всієї України та ще 29 країн розпочали новий агросезон з відвідування Восьмих міжнародних виставок «Зернові технології», Agro Animal Show та «Фрукти. Овочі. Логістика», які відбулися  21-23 лютого в Міжнародному Виставкому Центрі (м. Київ). Організатором виставок виступила компанія «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».

Окрім того, що виставки вперше проходили на новій локації, нововведенням від організаторів стала й об’єднуюча назва виставкової події – «АгроВесна 2018».

У виставках взяли участь понад 550 провідних компаній, в тому числі близько 170 іноземних. Новинки агропромислового сектору презентували учасники з 20 країн світу.

7 країн (Австрія, Велика Британія, Данія, Нідерланди, Німеччина, Франція та Чехія) були представлені національними експозиціями та 2 країни (Туреччина та Китай) – колективними експозиціями.

Загальна виставкова площа становила 28 000 кв.м.

В офіційному відкритті виставок взяли участь: Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева; Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон; Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Ед Хукс; Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер; Керівник відділу з питань продовольства, сільського господарства, захисту прав споживачів та охорони навколишнього середовища при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні пан Германн Інтеманн; Перший секретар з питань енергетики, Керівник комерційного відділу Посольства Великої Британії в Україні пані Кеті Коттрелл; народний депутат, Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко. Відкриття виставок розпочалося виступом голови правління ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» Володимира Іванова.

Як завжди, виставки мали дуже насичену бізнес-програму, яка включала близько 30 заходів: конференцій, семінарів, воркшопів. Як відзначають організатори, цьогорічні заходи отримали максимальну відвідуваність, зали були буквально переповнені слухачами. Це ще раз підтверджує актуальність та важливість обговорюваних тем для сільськогосподарських виробників. Заходи ділової програми були присвячені насінництву, нішовим сільськогосподарським культурам, альтернативній енергетиці та біоенергетичним технологіям, кролівництву та ін.

Серед заходів, які традиційно пройшли в рамках виставок варто відмітити:

  • ІХ Голандсько-український агробізнес-форум з професійного картоплярства;
  • ІV Британсько-український агробізнес-форум «Сталий розвиток в агробізнесі»;
  • День Франції «Французький досвід – українські перспективи»;
  • Майстер-клас «Оптимізація молочного бізнесу»;
  • Міжнародний семінар «Ефективне свинарство»;
  • ІV День молодого спеціаліста «Твій професійний старт» та інші.

Вперше, від представників національної експозиції Австрії, проводився діловий семінар «Сільське господарство – технології з Австрії». На семінарі були представлені австрійські технології та продукти у насінництві, тваринництві, переробці, відновлювальній енергетиці, техніці та виробництві біодобрив.

Особливу увагу у фахівців привернула міжнародна конференція «Менеджмент ґрунтів та земельних ресурсів в умовах глобальних кліматичних змін», яка проходила в форматі скайп-включення з Артуром Рідакером, лауреатом Нобелівської премії миру, дослідником Французького Національного Інституту Сільськогосподарських Досліджень (INRA), членом Міжурядової Комісії з кліматичних змін. На заході були обговорені питання кліматичних змін, висновки та пропозиції Міжурядової групи експертів з питань змін клімату, їх прогнозований вплив на сільське господарство у світі, Європі та Україні. Своїм досвідом в управлінні земельними ресурсами також поділилися фахівці з Німеччини, Франції та України.

Організаторами конференції виступили ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», Торгова палата Франції та Офіс представництва Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні.

 

Вдев’яте в рамках виставок 21 лютого відбулося нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Агробренд року 2018», який проводиться дирекцією аграрних виставок спільно з асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу». Шляхом опитування сільськогосподарських виробників були визначені переможці в наступних номінаціях:

  • «Виробник кормів» – Група компаній «АгроВет Атлантик»;
  • «Виробник засобів агрохімії» та  «Виробник насіння сільськогосподарських культур» – компанія «SYNGENTA»;
  •  «Дилер у сфері ресурсного забезпечення АПК України» – Група компаній «ЕРІДОН»;
  • «Фінансова установа агропромислового комплексу» – ПАТ КБ «ПриватБанк».

Поряд із цим, виставкова подія запам’яталася ще однією церемонією вручення премій «Кукурудзяний Оскар 2017» та «Люцерновий Олімп 2017» від AVA GROUP, яка відбулася в другий день роботи виставок. Їх переможцями стали відповідно господарства ПСП «Олександрівка» та ТОВ «Агрофірма «Пісчанська».

Підсумовуючи, варто констатувати, що «АгроВесна 2018» розпочалася з високого старту! Тож бажаємо всім відвідувачам та учасникам, щоб новий аграрний сезон відзначився новими звершеннями та досягненнями.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrovesna-2018-vidkryla-novyj-silskohospodarskyj-sezon
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати