Tempo950x100

Tempo300x100

Американці щорічно викидають продукти на $165 млрд

Американці щорічно викидають продукти на $165 млрд

У натуральному вираженні в США викидається близько 72,5 млн тонн продуктів і харчових відходів, пише Інтерфакс-Україна.

На думку експертів, така ситуація виникає через те, що в Штатах фактично відсутня зрозуміле маркування харчової продукції. Так, багато продуктів мають маркування “sell by” (“термін реалізації”) і “use by” (“придатний до”), при цьому перша створена для рітейлерів і не означає, що продукт зіпсувався.

Крім цього, окремі виробники можуть вказувати різні дати з власними формулюваннями, визначаючи їх за своїм розсудом.

Як показує дослідження, більше 80% американців викидають їжу до закінчення терміну її придатності через плутанину з маркуванням.

Нещодавно Інститут харчової маркетингу та Асоціація виробників продуктів харчування – дві організації, що об’єднують рітейлерів і виробників їжі відповідно, – розробили спрощену систему позначення дат придатності.

Так, передбачається використовувати формулювання “best if used by” (“краще вжити до”) для позначення продукції, яка зберігає свої максимальні смакові якості до вказаної дати, але все ще безпечна після її закінчення; і “use by” (“вжити до”) – у разі, якщо після закінчення дати виникає небезпека у зв’язку з якістю продукту.

Очікується, що нова система маркування буде використовуватися з червня 2018 року і допоможе скоротити кількість невиправдано викидається їжі.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/amerykanci-shchorichno-vykydayut-produkty-na-165-mlrd
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати