Tempo950x100

Tempo300x100

Американці знайшли заміну гліфосату

Американці знайшли заміну гліфосату

Новинку на форумі 400 m Ag and Food Innovation в США представив директор компанії Джон Ріветт, передає agroday.com.ua.

Новий продукт – це нетоксичний гербіцид на основі мінералів. За словами розробників, він може вбити всі бур’яни, які на даний час вважаються терпимими або стійкими до гліфосату.

Ріветт не уточнює склад мінералів нового гербіциду, але говорить, що вони широко доступні.

«Мінерали подрібнюються в порошок і змішуються з водою до стану пасти. У цей час відбувається екзотермічна реакція, яка призводить до виділення тепла і «жонглює» молекулами з одного з’єднання в інше», — розповідає він.

При цьому виробник погоджується, що з часом компанії доведеться розкрити точні компоненти препарату і вказати їх на етикетці. Але поки Nontox отримує патент на нову суміш, цього точно робити не будуть.

Продукт вже пройшов тестування і показав, що може вбити всі бур’яни, на яких він застосовувався. «Під час досліджень в Австралії гербіцид знищив 26 видів бур’янів, терпимих до гліфосату», — додав Ріветт.

Поки питання полягає в тому, чи буде використання препарату економічно ефективним або ж обмежиться цільовим застосуванням.

На даний момент гербіцид виробляється на заводі в Даббо (штат Нью-Йорк), але компанія планує залучити $1,5 млн інвестицій, щоб довести обсяги виготовлення до промислових.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/amerykanci-znajshly-zaminu-hlifosatu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати