Tempo950x100

Tempo300x100

АМКУ дозволив британській Salic купити 11 підприємств «Мрії»

АМКУ дозволив британській Salic купити 11 підприємств «Мрії»

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив британській Salic UK Limited (дочірня структура The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co., SALIC) придбати акції 11 підприємств агрохолдингу «Мрія», що забезпечують перевищення 50% у вищому органі правління товариств, пише agroinsider.com.ua.

Згідно з повідомленням АМКУ, Salic отримала дозвіл купити кіпрські компанії Mriya Holding Cyprus Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited, а також зареєстровані в Україні ТОВ «Карго», «Лемківська Мрія», «Мрія Буковина», «Мрія Глибоччини», «Мрія Карпат», «Мрія-Підгайці», «Мрія Поділля», «Новагріс» і «Торговий Дім Аско».

Довідка:

«Мрія» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. Земельний банк холдингу становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ — 380 тис. тонн.

У серпні 2014 «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов до кредиторам, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який становив $1,1 млрд. Боргова операція завершилася в серпні 2018 року, за її підсумками загальне боргове навантаження «Мрії» знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн, з яких $49,3 млн є реструктуризованим забезпеченим боргом, $208,1 млн реструктуризованим незабезпеченим боргом (еврооблігації), $46 млн робочим капіталом і $6,1 млн новими лізинговими програмами на закупівлю обладнання.

Salic UK у вересні 2018 року анонсував покупку українського агрохолдингу.

Після завершення угоди «Мрія» продовжить операційну діяльність в Україні разом з дочірньою компанією Salic UK — CFG.

Радниками «Мрії» при підготовці угоди, а також кредиторами в процесі реструктуризації боргу агрохолдингу виступили Rothschild & Co (Франція), ICU, FinPoint (обидві — Україна), а також юрфірма Hogan Lovells (Великобританія).

SALIC заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

CFG працює в Україні з 2006 року, обробляє 45 тис. га у Львівській та Тернопільській областях.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/amku-dozvolyv-brytanskij-salic-kupyty-11-pidpryyemstv-mriyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати