АМКУ дозволив британській Salic купити 11 підприємств «Мрії»

АМКУ дозволив британській Salic купити 11 підприємств «Мрії»

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив британській Salic UK Limited (дочірня структура The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co., SALIC) придбати акції 11 підприємств агрохолдингу «Мрія», що забезпечують перевищення 50% у вищому органі правління товариств, пише agroinsider.com.ua.

Згідно з повідомленням АМКУ, Salic отримала дозвіл купити кіпрські компанії Mriya Holding Cyprus Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited, а також зареєстровані в Україні ТОВ «Карго», «Лемківська Мрія», «Мрія Буковина», «Мрія Глибоччини», «Мрія Карпат», «Мрія-Підгайці», «Мрія Поділля», «Новагріс» і «Торговий Дім Аско».

Довідка:

«Мрія» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. Земельний банк холдингу становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ — 380 тис. тонн.

У серпні 2014 «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

На початку лютого 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов до кредиторам, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який становив $1,1 млрд. Боргова операція завершилася в серпні 2018 року, за її підсумками загальне боргове навантаження «Мрії» знизилося з $1,1 млрд до $309,5 млн, з яких $49,3 млн є реструктуризованим забезпеченим боргом, $208,1 млн реструктуризованим незабезпеченим боргом (еврооблігації), $46 млн робочим капіталом і $6,1 млн новими лізинговими програмами на закупівлю обладнання.

Salic UK у вересні 2018 року анонсував покупку українського агрохолдингу.

Після завершення угоди «Мрія» продовжить операційну діяльність в Україні разом з дочірньою компанією Salic UK — CFG.

Радниками «Мрії» при підготовці угоди, а також кредиторами в процесі реструктуризації боргу агрохолдингу виступили Rothschild & Co (Франція), ICU, FinPoint (обидві — Україна), а також юрфірма Hogan Lovells (Великобританія).

SALIC заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

CFG працює в Україні з 2006 року, обробляє 45 тис. га у Львівській та Тернопільській областях.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/amku-dozvolyv-brytanskij-salic-kupyty-11-pidpryyemstv-mriyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати