Tempo950x100

Tempo300x100

АМКУ дозволив японській корпорації придбати частку української агрокомпанії

АМКУ дозволив японській корпорації придбати частку української агрокомпанії

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив японській корпорації Sumitomo придбати 51% акцій британської Oscar Agro Limited, що володіє компаніями «Спектр-Агро» і «Спектр-Агротехніка» (обидва — Обухів Київської обл.), пише agroinsider.com.ua.

«Oscar Agro — це компанія в Великобританії, яка була створена для цього проекту. Oscar Agro володіє 100% акцій «Спектр-Агро» і «Спектр-Агротехніка», і корпорація Sumitomo придбає 51% акцій Oscar Agro», — передає повідомлення компанії Sumitomo Інтерфакс-Україна.

АМКУ також надав дозвіл фізособам Ігорю Лавренюку, Василю Скарлату і Володимиру Лобачу (компанії «Спектр-Агро» і «Спектр-Агротехніка») і корпорації Sumitomo на узгоджені дії у вигляді обмеження конкурентної поведінки і відмови від переманювання співробітників протягом п’яти років.

Довідка:

ТОВ «Спектр-Агро» засноване в 2009 році, в даний час здійснює діяльність на всій території України, займається дистрибуцією засобів захисту рослин, добрив, насіння і сільськогосподарської техніки більш ніж для 3,5 тис. сільгоспвиробників країни.

Співвласниками компанії станом на жовтень-2018 є Василь Скарлат з часткою 50%, Марія Лавренюк — 25%, Володимир Лобач — 25%.

«Спектр-Агро» в третьому кварталі 2017 року одержав 28,205 млн грн чистого прибутку і 2,992 млрд грн виторгу.

ТОВ «Спектр-Агротехніка» зареєстровано в 2009 році. Власниками компанії є Віра Скарлат (50%), Володимир Лобач і Марія Лавренюк (по 25%).

За підсумками 2016 року «Спектр-Агротехніка» отримала 12,15 млн грн чистого прибутку проти 607,6 тис. грн чистого збитку в 2015 році. Виторг виріс в 5,2 рази — до 209,78 млн грн.

Група Sumitomo — одна з найбільших японських корпорацій. У неї входять компанії фінансового сектора, машинобудування, електротехнічної промисловості, чорної і кольорової металургії та ін.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/amku-dozvolyv-yaponskij-korporaciyi-prydbaty-chastku-ukrayinskoyi-ahrokompaniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати