Tempo950x100

Tempo300x100

АМКУ контролюватиме ціни на мінеральні добрива

АМКУ контролюватиме ціни на мінеральні добрива

Про це йдеться в листі Міністерства економічного розвитку і торгівлі у відповідь на звернення аграрних асоціацій, пише Аgropolit.com.

Нагадаємо, 13 липня Антимонопольний комітет України визнав факт зловживання монопольним становищем на ринку мінеральних добрив підприємствами Дмитра Фірташа. Та прийняв рішення оштрафувати всіх учасників групи Ostchem у розмірі 10% від загального прибутку за 2016 рік, а також зобов’язати повернути ціни до ринкового рівня.

Згідно з листом, інформацію про ціни зобов’язані надавати ПАТ «Азот» (Черкаси), ПАТ «Рівнеазот», ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання» Азот» , ПАТ «Дніпроазот» , ПАТ «Одеський припортовий завод», ПАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» , ТОВ «НФ Трейдінг Україна».

У разі порушення зазначеними компаніями законодавства про захист економічної конкуренції АМКУ обіцяє застосувати заходи впливу в рамках своїх повноважень.

У регіонах територіальні відділення АМКУ збиратимуть інформацію про мінімальні, максимальні і середньозважені ціни продажу мінеральних добрив сільгоспвиробникам.

Всеукраїнська аграрна рада повідомляла, посилаючись на АМКУ, що в 2015 році ПАТ «Азот» і ПАТ «Рівнеазот» здійснювали взаємні поставки за цінами, які до 57% перевищували граничний рівень, встановлений НКРЕ.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/amku-kontrolyuvatyme-ciny-na-mineralni-dobryva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати