Tempo950x100

Tempo300x100

Аналітики очікують збільшення обсягів виробництва зернових

Аналітики очікують збільшення обсягів виробництва зернових

Так, за новими даними, у 2019/20 МР очікується збільшення обсягів виробництва зернових на 8 млн. т (до 2170 млн т), порівняно з попереднім звітом та на 29 млн т, порівняно з 2018/19 МР. Такі прогнози були спричинені збільшенням виробництва пшениці та ячменю у світі, що компенсує зменшення обсягів виробництва кукурудзи. Рівень світового споживання зернових за новими прогнозами збільшиться на 6 млн т (до 2194 млн т), порівняно з прогнозами попереднього звіту. Очікується збільшення обсягів світової торгівлі зерновими на 5 млн т, порівняно з листопадовими прогнозами. Далі за окремими культурами детальніше.

За прогнозами січневого звіту світове виробництво пшениці має зменшитись на 1 млн т, порівняно з даними попереднього звіту, але це все одно більше на 28 млн т за дані 2018/19 МР. Такі прогнози нарощення обсягів виробництва встановлені через збільшення посівних площ під пшеницю у світі до 220 млн га, що на 1% більше, порівняно з попереднім роком. Світове споживання очікується на рівні 754 млн т, що на 15 млн т більше, ніж у 2018/19 МР. Прогнози щодо торгівлі пшеницею підвищили на 2 млн т, порівняно з даними попереднього звіту, за рахунок нарощення обсягів імпорту до Туреччини та Ірану.

Світове виробництво кукурудзи очікується на рівні 1111 млн т, що на 18 млн т менше, порівняно з даними за 2018/19 МР, але на 8 млн т більше, порівняно з листопадовим звітом. Торгівля кукурудзою у світі за новими прогнозами очікується на рівні 168 млн т, що на 3 млн т більше за 2018/19 МР, в основному через розширення експортних поставок з головних країн-експортерів (Аргентина. Бразилія, Україна та США).

 Щодо соєвих бобів, то нові прогнози обсягів світового виробництва встановили на рівні 342 млн т, що на 1 млн т більше, порівняно з даними попереднього звіту, але на 19 млн т менше, порівняно з 2018/19 МР. Такі прогнози були встановлені в результаті значного зменшення врожаю соєвих бобів в США. Через це також очікується зменшення світових запасів на 18 млн т, порівняно з минулим роком. При цьому світова торгівля соєвими бобами за новими прогнозами збільшиться до 152 млн т (+ 1млн т), порівняно з даними листопадового звіту, в осоновному через збільшення обсягів поставок до Китаю.

Виробництво рису за новими прогнозами зменшилось на 1 млн т до 499 млн т, порівняно з даними попередьного звіту через посухи та можливе зниження врожаю в Таїланді. Через збільшення попиту на рис у країнах Африки, прогнози щодо обсгягів торгівлі цією культурою підвищили до 44 млн т, що на 1 млн т більше, порівняно з 2018/19 МР.

Індекс IGC GOI за новими прогнозами зріс на 4%, порівняно з даними листопадового звіту за рахунок підвищення експортних цін на пшеницю, кукурудзу та рис.

Джерело: Аналітичний департамент УАК 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/analityky-ochikuyut-zbilshennya-obsyahiv-vyrobnyctva-zernovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати