Tempo950x100

Tempo300x100

Аналітики Путіна прогнозують зневодненому Криму загибель 65% врожаїв і техногенні катастрофи

Аналітики Путіна прогнозують зневодненому Криму загибель 65% врожаїв і техногенні катастрофи

Про це пише на своїй сторінці в Facebook народній депутат Дмитро Тимчук, координатор групи «Інформаційне опір», повідомляє agroday.com.ua.

У звіті міститься довгостроковий аналіз наслідків припинення подачі прісної води на півострів з України.

За даними Тимчука, експерти стверджують, що незважаючи на заходи по стабілізації обстановки, ситуація з водопостачанням окупованого півострова набуває загрозливого характеру для промисловості і сільського господарства анексованого Криму.

Головні наслідки “зневоднення” Криму, згідно з цією інформацією, такі.

Заводи через відсутность води знижують обсяги виробництва або повністю припиняють роботу. На деяких працюючих підприємствах порушується технологічний цикл, який передбачає забір великих обсягів технічної води. Це може призвести до аварій з жертвами серед працівників і населення.

Зокрема, за словами нардепа, група експертів НДІ міністерства оборони РФ, яка вивчала причини аварії на “Кримському титані” в Армянську, підтвердила версію про порушення технологічного циклу на підприємстві через брак води.

Від того, що висихають пасовища, скорочується поголів’я сільськогосподарських тварин. А недолік поливу в поєднанні з посухою приведуть до загибелі 60-65% врожаю овочевих і фруктових культур.

Як наслідок, через дефіциту місцевих продуктів їх доведеться доставляти з материкової Росії, що накрутить ціни.

На думку російських аналітиків, крім техногенних катастроф через відсутність достатньої кількості води Криму загрожують епідемії серед населення і худоби, погіршення екології.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/analityky-putina-prohnozuyut-znevodnenomu-krymu-zahybel-65-vrozhayiv-i-tehnohenni-katastrofy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати