Tempo950x100

Tempo300x100

Аномальна погода знищила “Маленьку Голландію” на Херсонщині

Аномальна погода знищила “Маленьку Голландію” на Херсонщині

Фермер Олег Демченко, раніше вже відомий шафрановим ноу-хау, засадив плантацію голландською квіткою. У квітні у Любивці мав відбутися фестиваль тюльпанів «Маленька Голландія 2018» і в же кілька місяців повним ходом на нього триває реєстрація учасників. Але свої корективи внесла погода, пише tavriya.ks.ua.

Як повідомив Олег Демченко на своїй сторінці у Фейсбук, фестиваль доведеться відмінити, адже більша частина тюльпанових цибулинок пошкоджена. Невтішні прогнози фермеру дали експерти, при чому, навіть не з України, а Голландії, яка спеціалізується на тюльпанах.

«20 березня у нас в гостях були наші партнери з Голландії, які стверджують, що при такому обледенінні, як зараз, цибулинки наших тюльпанів виживуть, але великий відсоток бутону вже вимер і квітки не буде. У зв’язку з аномальними погодними умовами, через які частина рослин значно пошкоджена, ми змушені відмінити фестиваль «Маленька Голландія 2018», – повідомив Олег Демченко.

Разом з тим прогресивний фермер, який, скоріше за все, через погодний форс-мажор зазнав значних збитків, просить не журитися любителів квіткового селфі. Частина посівів вижила, тож туристи, які приїдуть у Любимівку, побачать тюльпанові плямки.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/anomalna-pohoda-znyshchyla-malenku-hollandiyu-na-hersonshchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати