Tempo950x100

Tempo300x100

Аномально теплі зими несуть позитив для сільського господарства

Аномально теплі зими несуть позитив для сільського господарства

Про це розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, пише Укрінформ.

“Як правило, ранньосінній період в Україні майже кожного року з дефіцитом вологи. Таким чином, посіви озимих чекають дощу, а дощ приходить дуже пізно, таким чином проходять оптимальні строки сівби озимих культур і вони можуть в принципі не розвинутись до фази кущіння, щоб нормально перезимувати. Але саме дякуючи таким аномально теплим умовам, то навіть пізно засіяні озимі культури продовжували вегетацію, і на сьогодні їхній стан задовільний і хороший в усіх практично без винятку регіонах України. В цьому є певний позитив”, – зазначив синоптик.

Кульбіда додав, що сільське господарство адаптується до таких умов: “Те, що робиться в плані посіву тих культур, які мають менш короткий період вегетації, яким, можливо, вже не потрібно бути такими стійкими до вимерзання, – це дає свій додатковий ефект у вигляді того, що Україна збирає хороші врожаї останніми роками, інколи навіть рекордні для цієї території”.

За його словами, тільки оптимальне розміщення посівів озимої пшениці в Україні, яке треба змінювати (в одних регіонах посіви треба скорочувати, в інших збільшувати) навіть без зміни технологій може дати додатково 20-30% валового збору озимої пшениці.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/anomalno-tepli-zymy-nesut-pozytyv-dlya-silskoho-hospodarstva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати