Tempo950x100

Tempo300x100

Антирейдерська Комісія Мінюсту в регіонах не виконує своїх функцій

Антирейдерська Комісія Мінюсту в регіонах не виконує своїх функцій

Крім того, він звернув увагу присутніх на те, що Комісія Міністерства юстиції України в своїй роботі керується не зрозумілими правилами роботи, а не нормами законодавства. «Наприклад, до нашої громадської організації звернулося фермерське господарство з Херсонщини «Оазис Півдня». В їхньому питанні  Комісія Мінюсту спрацювала дуже «оперативно», щоб допомогти рейдерам забрати понад 2 тис.га земель, через що в цьому році фермери не стигли провести осінньо- польові роботи. Комісією було миттєво надано усі необхідні рішення, відповіді та висновки. А то у випадку з іншими підприємствами, які зверталися не одноразово до цієї Комісії за допомогою, вона чомусь зволікає з відповідями та рішеннями», – наголосив народний депутат.

Крім того, він додав, що рейдерство в нашій країні стало чимось звичним та повсякденним, ми повертаємося в роки беззаконня та царювання фізичної сили над законом.

Також він додав, що окрім рейдерства значних обсягів набирає в державі тиск на бізнес з міжнародними інвестиціями. «Наша країна останні роки бореться з тим, щоб зменшити тиск на бізнес. Ми відмінили масу дозвільних документів, ліквідували контролюючі та інспекційні органи, які могли створити тиск на бізнес. Однак, сьогодні ця корупційна ланка процвітає. На даний час відкрито про тис на свою діяльність заявляють такі відомі компанії, як Risoil (незаконні кримінальні провадження, обшуки), авіапідприємства Родріга Мерхежа (неправильно нараховані ПДВ на імпортне обладнання), Астарта (обшуки ГПУ), BIIR (дансько-українська інженерна компанія, через суди намагаються відібрати приміщення)», – звернув увагу Іван Мірошніченко та додав, що сьогодні навіть іноземні інвестори не можуть бути спокійними за свій бізнес в Україні.

Тож на думку народного депутат дані питання потребують оперативного та негайного вирішення, а бізнес повинен відчувати себе захищеним і бути впевненим у завтрашньому дні, якщо нам важлива доля та стабільність економіки нашої країни. Досить пустих обіцянок і кволих кроків влади, час приймати жорсткі та дієві рішення по відношенню до бандитів, які розвернули свою діяльність по всій державі.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/antyrejderska-komisiya-minyustu-v-rehionah-ne-vykonuye-svoyih-funkcij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати