Tempo950x100

Tempo300x100

Антистресовий захист для озимих культур

Антистресовий захист для озимих культур

Спираючись на світовий досвід, фахівці «UKRAVIT» пропонують вирішувати ці питання шляхом підживлення культур кремнієм.

«Легкодоступні сполуки кремнію є надзвичайно багатовекторними за своїм впливом на культури, – розповідає керівник відділу розвитку продуктів і сервісів мікродобрив компанії Сергій Адаменко. – Вони стимулюють ріст і розвиток кореневої системи та вегетативних органів, поліпшують засвоювання елементів живлення, знімають стреси різного походження. Особливо добре проявляє себе кремній (Si) за стресів, викликаних повітряною посухою: один атом кремнію (Si) в рослинах може утримувати до 146 молекул води і навіть утворювати внутрішній водний резерв рослин».

Читайте також: Турбота розпочинається до сходів: гербіцидне рішення для кукурудзи, соняшника і сорго

З огляду на це, він рекомендує позакоренево підживлювати озимі зернові та ріпак багатофункціональними рідкими кремнієво-калійними добривами Авангард Кремній Біо (марки А та В). Окрім кремнію та калію, до його складу входять гумінові і фульвокислоти, екстракти морських водоростей і хелатуючий агент (ЕДТА, етилендиамінтетраоцтова кислота). Завдяки поєднанню легкодоступних елементів мінерального живлення та біологічно активних речовин добриво поліпшує стресо-, посухо- і солестійкість культур, підвищує їх імунітет, забезпечує краще проходження обмінних процесів, активізує процеси фотосинтезу, ріст і розвиток кореневої системи. Крім того, препарат формує захисний біокремнієвий екран, який знижує температуру листкової поверхні на 4 – 5 °С, зменшує транспірацію на 20-30% і навіть запобігає ушкодженням спорами грибів та шкідниками, які мають сисний ротовий апарат.

[[{“fid”:”615277″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

«Позакореневе підживлення озимих культур добривами Авангард Кремній Біо найефективніше проводити у критичні фази їх росту і розвитку, а також у разі прояву різного роду стресів; крім того, їх можна застосовувати й з поливною водою в системах краплинного поливу та малооб’ємної гідропоніки, – рекомендує Сергій Адаменко. – Обробляти радив би не менше двох разів упродовж вегетації, оскільки з часом вміст кремнію в рослинах знижується через його біологічне розбавлення. Крім того, треба брати до уваги й певні фізіологічні потреби культур: на ранніх етапах росту вони більше потребують кремнієвого живлення, а за формування органів плодоношення і товарного врожаю – калійного».

Оскільки на ранніх етапах росту культури більше потребують структурно-стимулюючого елементу – кремнію, в ці фази потрібно застосовувати добриво Авангард Кремній Біо марки В, в якому він превалює. А от для більш пізніх фенофаз підійде добриво марки А: за рахунок високого вмісту калію воно сприяє підвищенню вмісту сухої речовини, цукрів, крохмалю, білків, маси 1000 насінин, натури зерна, його товарності тощо. При цьому Авангард Кремній Біо є рентабельним у застосуванні й забезпечує високу окупність.

[[{“fid”:”615278″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/antystresovyj-zahyst-dlya-ozymyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати