“Астарта” скоротила чистий прибуток

“Астарта” скоротила чистий прибуток

Про це повідомила компанія на Варшавській фондовій біржі, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з релізом, її виручка за звітний період знизилася на 28,7% – до 3 млрд 40,496 млн грн, валовий прибуток – в 2,4 раза, до 623,032 млн грн, а операційний – в 7,1 раза, до 141,36 млн грн.

Компанія пояснює таке різке погіршення показників дією одразу кількох причин: ринковою циклічністю, макроекономічними факторами, а також високою базою порівняння. “Наша думка полягає в тому, що результати слід розглядати в довгостроковому контексті, так, щоб не відволікатися від більш загальної картини”, – йдеться в повідомленні.

В євро чистий прибуток впав у 8,3 раза – до EUR3,7 млн в умовах зниженні виручки на 38,8% – до EUR90,59 млн, а EBITDA – в 3,3 раза, до EUR13,47 млн.

“Астарта” пояснює, що погіршення показників пов’язане зі значним падінням світових і місцевих цін на цукор, а також поганими погодними умов в Полтавській області, які привели до зростання собівартості і зменшення обсягів виробництва.

У ситуації руху світового товарного циклу біля нижньої межі компанія закликає звернути увагу на її позитивні сторони – низьку заборгованість, сильний баланс, щоразу вищу операційну ефективність і здорове поєднання місцевого продажу й експорту.

“Протягом 25-річної історії “Астарти” було кілька подібних періодів, коли проблеми посилили нашу компанію і забезпечили нові можливості для зростання”, – йдеться у звіті.

Компанія додає, що за активної підтримки фінансових партнерів продовжує інвестиційну програму з розширення інфраструктури зберігання, подальшого впорядкування операцій в рослинництві і наближення до кінцевих споживачів.

Як повідомлялося, в першому кварталі цього року “Астарта” скоротила реалізацію пшениці вдвічі порівняно з першим кварталом минулого року – до 50,2 тис. тонн, кукурудзи – на 45%, до 90,96 тис. тонн, соняшнику – на 17% , до 20,44 тис. тонн.

Продаж соєвої олії зріс на 14% – до 12,62 тис. тонн, соєвого шроту – на 10%, до 42,18 тис. тонн, молока – на 9%, до 27,97 тис. тонн.

Компанія вказувала, що одночасно середні ціни на цукор за цей період знизилися на 13%, на кукурудзу – на 9%, соєву олія – на 5%, на соняшник і молоко – на 2%, тоді як пшениця подорожчала на 15%, а соєвий шрот – на 5%.

Як повідомлялося, “Астарта” в 2017 році скоротила чистий прибуток на 25,2% – до 1 млрд 758,6 млн грн в умовах зростання виручки на 31,8% – до 13,717 млрд грн.

 

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/astarta-skorotyla-chystyj-prybutok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    БІЛЬШЕ НОВИН