Tempo950x100

Tempo300x100

Автомобілі вироблятимуть із соломи та стебел кукурудзи

Автомобілі вироблятимуть із соломи та стебел кукурудзи

Очікується, що це дозволить знизити викиди парникових газів і створювати більш дешеві автомобілі, повідомляє Popular Science, пише agroday.com.ua.

Вуглецеве волокно в п’ять разів легше і в сотні разів міцніше за сталь. Однак вартість матеріалу дуже висока, адже він виробляється з нафти. Виготовивши рослинний аналог, вчені вирішили проблему дорожнечі, а також перетворили вуглепластик в більш екологічний продукт.

Американці розклали рослини до цукрів, потім перетворили їх в кислоту, а з допомогою каталізатора вже отримали необхідне волокно. Причому процес не супроводжувався викидом токсичних речовин або надлишкового тепла.

Зараз матеріал тестують у виробництві економічних автомобілів. Оскільки корпус складається з вуглепластика, машини вимагають в рази менше палива, а значить, можуть добре заощадити на бензині.

«Надалі плануємо більш фундаментальні дослідження. Будемо розширяти виробництво рослинного вуглеплатика й використовувати його для виготовлення інших побутових матеріалів», — розповів Грег Бекхем, керівник наукової групи Національної лабораторії відновлюваної енергії в США.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/avtomobili-vyroblyatymut-iz-solomy-ta-stebel-kukurudzy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати