Tempo950x100

Tempo300x100

«Азоти» Фірташа вивели 500 млн грн на свої страхові компанії

«Азоти» Фірташа вивели 500 млн грн на свої страхові компанії

Про це заявила Лариса Сарган, прес-секретар генпрокурора на сторінці Facebook. пише agroday.com.ua.

За її словами, протягом 2015-2017 років з метою ухилення від сплати податків підприємствами «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», «Азот», «Рівнеазот», «Хімік» та іншими члени злочинного угрупування організували діяльність фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній.

Між вищезазначеними підприємствами та страховими компаніями «Саламандра-Україна» та «Дім страхування», що також входять до складу Group DF, були укладені страхові договори, за якими страховим компаніям були сплачені страхові внески.

Страхові компанії страхували від фінансових ризиків у разі неповернення кредитів, які були видані підставним підприємствам та фізичним особам, про що їм було заздалегідь відомо. Після спланованого неповернення кредитів страхові компанії повністю відшкодовували фіктивні ризики фінансових компаній та виводили готівку через банки. Отримані кошти були направлені виробничим підприємствам Group DF.

Зазначається, що сума виведених коштів складає понад 500 млн грн.

19 березня правоохоронними органами були проведені обшуки в офісах підприємств та торгівців цінними паперами, причетними до скоєння злочину.

Group DF є диверсифікованою міжнародною групою компаній, яка належить українському бізнесмену Дмитру Фірташу. Одним із ключових напрямків діяльності групи є виробництво азотних добрив.

Нагадаємо, що після того як Кабінет Міністрів ввів тимчасову заборону на імпорт добрив із Російської Федерації продажі азотних заводів Фірташа прогнозовано зростуть на 30-40%.

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/azoty-firtasha-vyvely-500-mln-hrn-na-svoyi-strahovi-kompaniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати