Tempo950x100

Tempo300x100

Бакові суміші для кукурудзи: ефективний захист та економія коштів

Бакові суміші для кукурудзи:
ефективний захист та економія коштів

Оскільки рослини кукурудзи на початку вегетаційного періоду розвиваються досить повільно, вони не можуть повноцінно конкурувати за ресурси із бур’янами, які в силу високих адаптивних властивостей швидко формують розгалужену кореневу систему й потужну надземну частину. А зважаючи на те, що міжряддя культури змикається досить пізно, шкодочинні види мають для цього максимум можливостей. Тому, аби забезпечити посівам безконкурентне середовище для росту й розвитку, необхідно підійти до вирішення цієї проблеми комплексно.

За словами керівника агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександра Мигловця, велике значення має висів кукурудзи у чисте поле. Однак цього недостатньо, щоб забезпечити максимальну реалізацію генетичного потенціалу культури. Тому післясходові обробки по контролю забур’яненості, особливо в умовах 2019 року, мають бути неодмінним елементом вирощування кукурудзи. А для охоплення максимального широкого спектру сегетальної рослинності він рекомендує звернути увагу на бакові суміші препаратів.

Читайте також: Селективний гербіцидний захист для сої

«Для повноцінного знищення широкого спектру однорічних та багаторічних злакових і дводольних видів бур’янів у посівах кукурудзи компанія «UKRAVIT» рекомендує застосовувати бакову суміш Міладар, КС (нікосульфурон, 45 г/л) у нормі 1,25 л/га + Агент, СЕ (2,4-Д 2-етилгексиловий ефір, 452 г/л, у кислотному еквіваленті, 300 г/л + флорасулам, 6,25 г/л) у нормі 0,5 л/га + ПАР Тандем (0,15%), – зазначає він. – Вона ефективно знищує як вегетативну, так і підземну частину присутніх на полі бур’янів, що забезпечує суттєву прибавку врожайності порівняно до невчасно обробленого поля».

[[{“fid”:”624817″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Як же діє така бакова суміш? Гербіцид Агент націлений на знищення широкого спектру однорічних (в т.ч., й стійких до 2, 4 Д) і деяких багаторічних дводольних видів бур’янів. Його можна застосовувати з фази 3 до 7 листків культури (включно); при цьому він не має післядії на наступні культури у сівозміни і є безпечним для навколишнього природного середовища. Міладар же контролює однорічні, багаторічні злакові і деякі дводольні бур’яни, в тому числі, найпроблемніші та спеціалізовані, – мишій (види), куряче просо, пирій повзучий, сорго алепське та інші. Він має найширше «технологічне вікно» внесення серед існуючих гербіцидів – від 3 до 10 листків культури включно – і є надзвичайно толерантним до культури як за раннього, так і пізнього внесення. А поєднані в одній баковій суміші, ці два препарати забезпечують комплексне рішення проблеми забур’яненості посівів кукурудзи й сприяють суттєвій економії коштів на гербіцидних обробках.

[[{“fid”:”624818″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bakovi-sumishi-dlya-kukurudzyefektyvnyj-zahyst-ta-ekonomiya-koshtiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати