Tempo950x100

Tempo300x100

Бджолярам невигідно продавати мед

Бджолярам невигідно продавати мед

Про проблему у даному секторі розповів глава спільноти бджолярів Миколаївської області Андрій Галдіна. На його думку бджільництво переживає зараз кризовий етап, пише agro-business.com.ua.

Одним з факторів, що впливають на скорочення виробництва меду, це щорічна протрава бджіл. Також, як зауважує експерт, важливим моментом є штучно занижена експортна оптова закупівельна ціна меду.

«Ці два факти, накладаючись один на одного, гальмують галузь, і відкидають її, я б навіть сказав, на кілька років назад. Тому що бджолярі, які планували розширення своїх господарств, зараз навпаки замислюються про заморожування, про переробку меду і подальшу його реалізацію не як сировинного продукту, а як продукту кінцевого споживання. Тобто, шляхом фасування, шляхом переробки в медові вина», – заявляє фахівець.

За словами Галдіна, недавно в їх співтовариство надійшла пропозиція подібного характеру від однієї з фірм у Харківській області про переробку меду в порошок. Цей порошкоподібний мед використовується в оборонній промисловості в якості енергетичної добавки в харчування солдатів.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bdzholyaram-nevyhidno-prodavaty-med
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати