Бджолярі матимуть власний Центр юридичної підтримки

Бджолярі матимуть власний Центр юридичної підтримки

Таке рішення вони прийняли на IX з’їзді Спілки пасічників України, пише agroportal.ua.

«Новостворений Центр юридичної підтримки буде опікуватися юридичними питаннями пасічників, захистом прав і представленням їхніх інтересів у судах, акумулюватиме пропозиції щодо вирішення проблем у бджільництві та братиме участь у розробці законопроектів для галузі», — пояснив віце-президент Спілки пасічників України, член Спілки пасічників м. Києва Сергій Гриньов.

За його словами, сьогодні в Україні лише одиниці юристів, які добре розбираються в сфері бджільництва. Їх потрібно навчати, наприклад, яким чином збирати докази щодо отруєння бджіл, адже в грудні 2017 року відбулися певні зміни в Процесуальному кодексі: в нього внесли зміни, згідно з якими докази подаються тільки разом із позовом і до початку судового розгляду.

«Пасічник — не юрист, він не може себе захистити. Як показало літо 2018 року, в разі отруєння бджіл він навіть не може самостійно зібрати докази, щоб використовувати їх у суді. Як свідчить практика, в Україні суд тільки в рідкісних випадках задовольняє позовні заяви бджолярів з відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок отруєння бджіл. Цього року було винесене перше таке рішення — про отруєння бджіл у Вінницькій області, та воно стосується випадку, зафіксованого ще в 2000 році. Тобто людина 18 років чекала цього рішення», — зазначає Сергій Гриньов.

За його підрахунками, створення і функціонування Центру юридичної підтримки для бджолярів можливе за умови сплати кожним членом Спілки пасічників України 300 грн на рік.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bdzholyari-matymut-vlasnyj-centr-yurydychnoyi-pidtrymky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати