Tempo950x100

Tempo300x100

Бджолярі стурбовані наслідками затяжної зими

Бджолярі стурбовані наслідками затяжної зими

Про це в коментарі виданню «АгроЮг» повідомив голова правління «Миколаївське міське товариство бджолярів» Андрій Галдін.

За його словами, багато бджолярі розраховували на звичайну зиму, і тому забезпечили вулики звичайною «запаскою», яка становить 20 кілограм. Але, у зв’язку з тим, що осінь виявилася затяжною, це було чревате інтенсивним поїданням бджолами своїх кормів. У підсумку, вони «увійшли в зиму на 15 кілограмах».

– Зараз ми спостерігаємо затяжну зиму. В кінці зими бджоли зазвичай вже починають вирощувати розплід. І через ось ці морози бджоли змушені цей розплід інтенсивно розігрівати, тому що навколишня температура знизилася. Обігріваючи розплід бджоли, знову-таки вживають корм. Тому дуже великий ризик того, що бджоли вийдуть ослабленими з зими, та з мінімальними запасами корму, – ділиться експерт.

Відповідно, від кількості бджіл, які вийдуть з зими, залежить і кількість запилювачів. На думку Галдіна, якщо не поповнити їх запаси з західних регіонів, то через недостатнє запилення врожаю буде менше.

– Є народна прикмета, що якщо така затяжна і сніжна зима, то весна буде інтенсивною і теплою. Ми тільки на цей народний прогноз і сподіваємося. Сподіваємося, що зима відступить і відразу настане тепло, і бджолосім’ї будуть інтенсивно розмножуватися і нарощувати сили до медозбору, – підсумував голова правління бджолярів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bdzholyari-sturbovani-naslidkamy-zatyazhnoyi-zymy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати