Tempo950x100

Tempo300x100

Без ґрунту: розроблено інноваційний спосіб вирощування овочів та фруктів

Без ґрунту: розроблено інноваційний спосіб вирощування овочів та фруктів

Японець Юічі Море вирощує фрукти і овочі, не використовуючи для цього грунт. Натомість японський вчений застосовує матеріал, спочатку призначений для лікування людських нирок – прозору і проникну полімерну плівку, пише EastFruit.

Рослини ростуть зверху плівки, що допомагає зберігати рідини і поживні речовини.

Крім того, ця технологія дозволяє вирощувати овочі в будь-яких умовах, вона також використовує на 90% менше води, ніж традиційне сільське господарство, і не вимагає застосування пестицидів – сам полімер блокує віруси і бактерії.

Це один із прикладів того, як Японія – де не вистачає землі і робочої сили – робить революцію в сільському господарстві.

“Я адаптував матеріали, які використовуються для фільтрації крові під час діалізу нирок”, – розповів учений.

Його компанія Mebiol має патенти на винахід, зареєстровані майже в 120 країнах.Це – приклад сільськогосподарської революції в Японії: поля перетворюють на технологічні центри з допомогою штучного інтелекту (AI), інтернету (IoT) і передових знань.

Здатність агротехнологій підвищити точність контролю і догляду за врожаєм може виявитися життєво важливою в найближчому майбутньому.

У цьому році Всесвітній звіт ООН з питань розвитку водних ресурсів передбачає, що 40% виробництва зерна і 45% світового валового внутрішнього продукту опиняться під загрозою до 2050 року, якщо деградація навколишнього середовища і водних ресурсів триватиме нинішніми темпами.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bez-gruntu-rozrobleno-innovacijnyj-sposib-vyroshchuvannya-ovochiv-ta-fruktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати