Tempo950x100

Tempo300x100

Більше 10 країн ввели заборону на імпорт української курятини

Більше 10 країн ввели заборону на імпорт української курятини

Заборону на імпорт курятини з України у зв’язку зі спалахом пташиного грипу, зафіксованим у Вінницькій області в січні, ввели Японія, Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Туніс, Сінгапур, Кувейт, Саудівська Аравія та інші країни, повідомили в агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” (МХП). Про це пише Інтерфакс-Україна.

“Україна загалом і підприємства групи МХП, зокрема, діють у повній відповідності до міжнародних норм та стандартів. Україна ввела програму активного нагляду, що має засвідчити відсутність інфекції та відновити статус благополучної країни з точки зору безпеки продукції. Підприємства групи МХП повністю контролюють якість продукції. Сподіваємось, що європейські інституції та наші країни-партнери вже невдовзі переглянуть своє рішення на користь України”, – наведено слова радника голови правління МХП із зовнішньоекономічних питань Дмитра Лося.

Крім того, у зв’язку з рішенням ЄС про встановлення правил зонування та регіоналізації з метою відновлення постачань м’яса птиці з України, МХП розраховує на швидке вирішення цього питання.

“Ми впевнені, що слідуючи європейському прикладу, інші країни відновлять імпорт української курятини найближчим часом”, – зазначили у компанії.

У МХП помітили, що згідно з регламентом Всесвітньої організації з охорони здоров’я тварин (World Organisation for Animal Health) після виявлення пташиного грипу Україна має провести повну зачистку території, де було виявлено спалах і оголосити карантин тривалістю в три місяці. У цей час відбувається ретельне спостереження за територією і птахами. Після цього будь-яка країна може направити до України своїх представників з метою перевірки якості та ефективності вжитих країною заходів.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bilshe-10-krayin-vvely-zaboronu-na-import-ukrayinskoyi-kuryatyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати