Tempo950x100

Tempo300x100

Більшість овочів та фруктів дешевше купити в Польщі, аніж в Україні

Більшість овочів та фруктів дешевше купити в Польщі, аніж в Україні

З’ясувалось, що в Києві лише 6 найменувань продуктів можна купити дешевше, 1 товар коштує однаково, а 8 позицій дешевші у поляків.

Такими висновками на своєму Facebook поділився Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж, пише agroday.com.ua.

При цьому для порівняння взяті саме середні ціни, оскільки на кожному з ринків різниця вартості одного й того ж товару сягала до 20%.

Дорошенко розповідає, що на «Столичному» виявилися дешевшими кавуни (4,6 грн/кг), кабачки, капуста та яблука (по 6 грн), огірки (12,5 грн), виноград (27,5 грн). Натомість у Варшаві цінники на кавуни сягають у середньому 16,7 грн, кабачки – 14 грн, капусту – 6,4 грн, яблука – 9,4 грн, огірки – 14,2 грн, виноград – 28,4 грн.

Однаково на обох ринках коштують помідори – приблизно 6 грн/кг.

При цьому в Польщі дешевша картопля (5 грн/кг), буряк (5,7 грн), кріп (6,4 грн), цибуля (6,7 грн), слива (7 грн), морква (12,4 грн), салат (26,6 грн) та петрушка (35,5 грн). У Києві картопля коштує вже 5,5 грн, цибуля – 7 грн, буряк – 7,5 грн, слива – 10 грн, морква – 15 грн, петрушка та кріп – по 50 грн і салат – по 60 грн/кг.

При цьому варто зазначити, що ціни на овочі залежно від регіону значно різняться. В тому числі, і в Україні. За дослідженням тієї ж Асоціації постачальників торговельних мереж, найдешевше скупитися овочами можна в Запорізькій, Львівській, Дніпропетровській та Закарпатській областях. Найдорожче овочевий кошик обійдеться у Києві, Донецькій, Сумській, Луганській та Тернопольскій областях.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bilshist-ovochiv-ta-fruktiv-deshevshe-kupyty-v-polshchi-anizh-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати