Білий дім виділить 6 млрд доларів допомоги фермерам, які постраждали через мита

Білий дім виділить 6 млрд доларів допомоги фермерам, які постраждали через мита

Про це повідомляє УНН із посиланням на міністерство сільського господарства США.

Зі цих коштів 4,7 млрд доларів будуть виділені виробникам кукурудзи, молочної продукції, бавовни, пшениці, свинини, сої і сорго. Міністерство також закупить у постраждалих від введення тарифів товари на суму 1,2 млрд дол. і роздасть через благодійні фонди допомогу голодуючим.

Ще 200 млн дол. підуть на те, щоб допомогти фермерам отримати доступ до іноземних ринків у рамках програми сприяння торгівлі сільськогосподарською продукцією. “Важливо пам’ятати, що все це можна скасувати хоч завтра, якщо Китай та інші країни скорегують свою поведінку”, — зазначив міністр сільського господарства Сонні Пердью. “Президент доручив мені переконатися, що наші фермери не приймуть на себе удар через введення тарифів”, — заявив він.

Нагадаємо, в кінці липня поточного року стало відомо, що влада США має намір виділити 12 млрд доларів допомоги фермерам, яких торкнулося торгове протистояння США з Китаєм і низкою інших країн, у тому числі державами Євросоюзу. Як повідомила газета The Washington Post, виробники сільськогосподарської продукції скаржаться, що дії Китаю та інших країн у відповідь на протекціоністську політику США можуть коштувати їм мільярдів доларів. Білий дім на протязі декількох місяців шукав можливість надати фермерам підтримку, яка поширювалася б через міністерство сільського господарства і включала б пряму матеріальну допомогу, програми сприяння в поширенні продуктів і стимулюванні торгівлі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bilyj-dim-vydilyt-6-mlrd-dolariv-dopomohy-fermeram-yaki-postrazhdaly-cherez-myta
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати