Біобезпека країни під загрозою: боротися з інфекційними хворобами тварин скоро стане нікому

Біобезпека країни під загрозою: боротися з інфекційними хворобами тварин скоро стане нікому

Скорочення фінансування профільного органу, що відповідає за біобезпеку, може нести катастрофічні наслідки для галузі, повідомляє прес-служба Асоціації тваринників України.

Передусім, це скорочення витрат на персонал – прогнозується, що зменшення фінансування відбудеться передусім за рахунок надбавок та премій для інспекторів головних управлінь Держпродспоживслужби в регіонах, а також фахівців, що здійснюють протиепізоотичні заходи в держветлікарнях. А на «голу» заробітну платню, яка майже не перевищує мінімальної, мало хто залишиться працювати. Що матимемо у наслідку?

Інфекційними хворобами тварин просто нікому буде займатися: нікому буде відібрати пробу на аналіз, доправити її до лабораторії і т. ін. Система запобіганням епізоотіям просто перестане функціонувати!

“Гадаю, що наслідки, які спричинить така ситуація, відомі усім: неконтрольоване розповсюдження таких небезпечних хвороб як класична чума свиней, АЧС, сибірка, сказ,  нодулярний дерматит ВРХ, хвороба Ньюкасла, ящур – усе це не присікатиметься. Україна втратить статус благополучної країни з погляду багатьох хвороб тварин, а значить – і експортні ринки. І це все буде на совісті сьогоднішньої влади”, – зазначає Ірина Паламар, голова Асоціації тваринників України.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/biobezpeka-krayiny-pid-zahrozoyu-borotysya-z-infekcijnymy-hvorobamy-tvaryn-skoro-stane-nikomu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати