Tempo950x100

Tempo300x100

Бізнес не заради пустощів: що дасть економіці легалізації канабісу

Бізнес не заради пустощів: що дасть економіці легалізації канабісу

За часів Української РСР посіви конопель на нашій території розміщувалися на площі 120 тис. га, а їх первинна переробка здійснювалася на 35-ти підприємствах. Звичайно, мова йде про технічну коноплю, що не володіє наркотичними властивостями, пише pro-consulting.ua.

В даний час справи з коноплею йдуть набагато гірше. У 2017 році нею було засіяно лише 2,8 тис. га, а солому можна переробляти в сировину для текстильної промисловості всього на чотирьох заводах. Підприємці, які займаються коноплями, скаржаться на жорсткі умови ведення бізнесу, пов’язані з підвищеною увагою, а іноді і корупційним свавіллям контролюючих органів.

Україна поки що перебуває не в руслі загальносвітового тренду, спрямованого на легалізацію марихуани для медичного використання. А деякі країни йдуть ще далі, і дозволяють вживання канабісу повнолітніми громадянами в рекреаційних цілях.


Каталізатором для розвитку високорентабельного конопляного бізнесу може стати легалізація її використання в Україні в терапевтичних цілях. Відповідний законопроект може бути розглянутий Верховною Радою в червні 2019 року. У разі прийняття даного нормативного акту, віддача від вирощування конопель в Україні зросте багаторазово. Адже, якщо виробництво насіння приносить прибуток близько 500-700 доларів з гектара, переробка соломи – 2 тис. доларів, то на реалізації листя і суцвіть можна буде заробити до 100 тис. доларів з га. В результаті, українські хворі отримають необхідні їм препарати з канабісу, а державний бюджет додаткові мільйонні відрахування.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/biznes-ne-zarady-pustoshchiv-shcho-dast-ekonomici-lehalizaciyi-kanabisu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати