Tempo950x100

Tempo300x100

Блокчейн змінить ринок кави

Блокчейн змінить ринок кави

Але як і раніше немає надійного і прозорого ланцюжка поставок від власника плантації до кінцевого споживача. Стартап Bext360 хоче виправити ситуацію за допомогою блокчейна, пише Хайтек.

Компанія розпочала свій експеримент ще в липні. На одній з віддалених кавових плантацій вона встановила спеціальний апарат, схожий на коробку. Він вміщує за раз до 30 кг кавових зерен. Система перевіряє і сортує зерна за якістю. Після чого відомості про їхню вагу, виробника та якість вносяться в розподілений реєстр. Такий підхід вигідний для всіх. Споживачі завжди знають, скільки кави є в запасах виробників. Для них всі переміщення товару стають прозорими. У свою чергу виробник також гарантовано, без зайвих посередників отримує гроші за кожне кавове зернятко.

Сьогодні через відсутність зворотного зв’язку між споживачами і виробниками останні, як правило, концентруються на кількості, а не на якості. Це дозволяє їм хоч якось покривати витрати, що виникають через відсутність оптимізації. Bext360 каже, що її модель дозволить фермерам переключитися на якість. Якщо їм вдасться отримати якісний урожай, то система, заснована на блокчейні і смарт-контрактах, призведе до того, що він буде куплений, а фермер винагороджений.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/blokchejn-zminyt-rynok-kavy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати