Tempo950x100

Tempo300x100

Боротьба за сировину на соєвому ринку загостриться

Боротьба за сировину на соєвому ринку загостриться

Уже традиційно було скорочено потенціал соєвих бобів до 23,4 ц/га, що стало причиною зменшення оцінок її виробництва, у порівнянні з жовтнем поточного року на 3,5% – до 3,7 млн тонн.

Якщо зазначені прогнози справдяться, то цьогорічний врожай сої буде нижчим за торішній на 17,2%. На відміну від сої, поточний сезон виявився більш сприятливим для виробників соняшнику, врожай якого оцінюється на 3,24% краще за торішній.

Перегляд прогнозів виробництва призвів до зниження оцінок річного потенціалу експорту олійних культур з території нашої країни. Наразі аналітики ProAgro Group прогнозують на 2019/20 МР експорт насіння соняшнику на рівні 180 тис. тонн, а соняшникової олії – 6,175 млн тонн. Зовнішня торгівля соєю оцінюється у 1,85 млн тонн, а соєвою олією – у 190 тис. тонн. Що ж стосується ріпаку, то прогноз його поставок з території нашої країни не змінився, у порівнянні з жовтнем і становить 2,9 млн тонн.

Як повідомила заступник директора ProAgro Group Марія Колесник, різке скорочення виробництва сої стало наслідком не лише несприятливих посушливих умов у деяких регіонах виробництва, зокрема, на півночі та північному сході, а в першу чергу результатом зменшення на 7% посівних площ під цією культурою.

Нагадаємо, що скорочення посівів стало реакцією фермерів на запровадження так званих соєвих правок.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/borotba-za-syrovynu-na-soyevomu-rynku-zahostrytsya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати