Tempo950x100

Tempo300x100

«Борщовий набір» в столиці дешевшає, особливо картопля

«Борщовий набір» в столиці дешевшає, особливо картопля

За даними найбільшого ринку сiльськогосподарської продукцiї центрального регіону України «Столичний» у другій половині січня спостерігалося суттєве збільшення пропозиції овочів в сегменті «борщового набору», чому сприяла тепла безсніжна погода, за якої легко транспортувати й реалізовувати продукцію. Із настанням морозів на початку лютого продавці більш охоче поступаються у ціні.

Про це AgroTimes повідомив аналітик РСГП «Столичний» Іван Григорович.

«У першу чергу, зниження цін пов’язане з необхідністю реалізації запасів продукції зі сховищ фермерських господарств, а також сприятливими для торгівлі погодними умовами», — зауважив експерт. 

Так, станом на 28 січня 2020 року на РСГП «Столичний», гуртова ціна на картоплю становила 7,5-9 грн/кг. Найдорожче продавалася вітчизняна продукція. У той же час була значна пропозиція імпортної картоплі.

Гуртова ціна на моркву минулого вівторка становила 4-5 грн/кг., буряк 4,5-5,5 грн/кг., капусту 4-5 грн/кг., цибулю ріпчасту 6,5- 7,5 грн. за кг.

В останній тиждень січня спостерігалась тенденція суттєвого зниження ціни на овочі, в першу чергу на картоплю.
Станом на 5 лютого картопля пропонується по 7,5-8 грн/ кг. (-13%), морква 4-4,5 грн/кг. (-5%), буряк 4-5 грн/кг. (-10%), капуста 3,8-4,5 грн/кг. (-8%), цибуля 6-7 грн/кг. (-7%). 

«Також, із настанням морозів та випадінням снігу продавці більш охоче йдуть на поступки у ціні», — додав Іван Григорович.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/borshchovyj-nabir-v-stolyci-deshevshaye-osoblyvo-kartoplya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати