Tempo950x100

Tempo300x100

Брат Ілона Маска планує аграрну революцію. До чого тут школярі

Брат Ілона Маска планує аграрну революцію. До чого тут школярі

Про це пише espreso.

З їх допомогою старшокласники зможуть побудувати власний фермерський бізнес, який приносить близько $ 400 доходу на рік. Маск сподівається, що його проект допоможе виростити нове покоління фермерів, а заодно перемкне увагу дітей з фастфуду на більш корисні продукти.

Організація Big Green в квітні обладнає міні-городи в 100 школах в Детройті – на цей проект спонсори виділили $ 5 млн. Всього на навчання школярів базовим навичкам фермерства та підприємництва Big Green витратить $25 млн.

До кінця 2020 року ще по 100 городів з’явиться в чотирьох штатах США: в Колорадо, Кентуккі, Каліфорнії і Техасі.

Засновник Big Green Кімбал Маск займається проектом не перший рік. Ще в 2011 році він запустив програму Learning Gardens в 300 американських школах і дитячих садах. 

До кінця 2017 року їхня кількість зросла до 425. За допомогою міні-ферм Маск хоче показати дітям, що таке справжня їжа і викликати у них інтерес до здорового харчування.

Для учнів старших класів шкільні городи – це ще й джерело заробітку. Старшокласники самостійно вирощують овочі, а потім продають їх на ринку або постачають місцевим ресторанам.

Так, в Чикаго їдальня Google купує продукцію у школярів. У рік один такий фермер-початківець може заробити до $400.

Для брата Ілона Маска ферми – це не пережиток минулого, який не змінюється століттями. Його компанія Square Roots розробляє контейнерні вертикальні ферми для вирощування овочів, які в майбутньому повинні з’явитися в більшості великих міст США. 

Кожен контейнер щотижня виробляє 22,6 кг листових овочів, витрачаючи лише 30 літрів води щодня. Кімбал Маск також керує однойменним фермерським акселератором, який готує майбутніх підприємців – власників ферм. Шкільна програма може також стати одним з етапів підготовки майбутніх фахівців.

Експерти порівнюють підхід Кімбала Маска до фермерства з підходом його старшого брата до технологій. Доки Ілон Маск будує енергетичну інфраструктуру і змінює космічний ринок, Кімбал сподівається влаштувати революцію в сільському господарстві.

Всі його проекти – це частина єдиної екосистеми, яка готує фахівців для роботи на інноваційних фермах. Втім, як і у випадку з його братом, не всі вірять в успіх його починань.

Деякі вважають, що Кімбалу Маску не вистачає досвіду роботи на справжній фермі, а його теоретичних знань недостатньо, щоб влаштувати революцію в галузі сільського господарства.

Довідка:

Вертикальна ферма — узагальнена назва високоавтоматизованого агропромислового комплексу, розміщеного в спеціально спроектованій висотній будівлі, а також назва самої будівлі.

Головна відмінність вертикальних ферм від традиційних тепличних господарств і тваринницьких ферм – це інтенсивний підхід до використання території, вертикальне багатоярусне розміщення насаджень

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/brat-ilona-maska-planuye-ahrarnu-revolyuciyu-do-choho-tut-shkolyari
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН