Tempo950x100

Tempo300x100

Брат Ілона Маска планує аграрну революцію. До чого тут школярі

Брат Ілона Маска планує аграрну революцію. До чого тут школярі

Про це пише espreso.

З їх допомогою старшокласники зможуть побудувати власний фермерський бізнес, який приносить близько $ 400 доходу на рік. Маск сподівається, що його проект допоможе виростити нове покоління фермерів, а заодно перемкне увагу дітей з фастфуду на більш корисні продукти.

Організація Big Green в квітні обладнає міні-городи в 100 школах в Детройті – на цей проект спонсори виділили $ 5 млн. Всього на навчання школярів базовим навичкам фермерства та підприємництва Big Green витратить $25 млн.

До кінця 2020 року ще по 100 городів з’явиться в чотирьох штатах США: в Колорадо, Кентуккі, Каліфорнії і Техасі.

Засновник Big Green Кімбал Маск займається проектом не перший рік. Ще в 2011 році він запустив програму Learning Gardens в 300 американських школах і дитячих садах. 

До кінця 2017 року їхня кількість зросла до 425. За допомогою міні-ферм Маск хоче показати дітям, що таке справжня їжа і викликати у них інтерес до здорового харчування.

Для учнів старших класів шкільні городи – це ще й джерело заробітку. Старшокласники самостійно вирощують овочі, а потім продають їх на ринку або постачають місцевим ресторанам.

Так, в Чикаго їдальня Google купує продукцію у школярів. У рік один такий фермер-початківець може заробити до $400.

Для брата Ілона Маска ферми – це не пережиток минулого, який не змінюється століттями. Його компанія Square Roots розробляє контейнерні вертикальні ферми для вирощування овочів, які в майбутньому повинні з’явитися в більшості великих міст США. 

Кожен контейнер щотижня виробляє 22,6 кг листових овочів, витрачаючи лише 30 літрів води щодня. Кімбал Маск також керує однойменним фермерським акселератором, який готує майбутніх підприємців – власників ферм. Шкільна програма може також стати одним з етапів підготовки майбутніх фахівців.

Експерти порівнюють підхід Кімбала Маска до фермерства з підходом його старшого брата до технологій. Доки Ілон Маск будує енергетичну інфраструктуру і змінює космічний ринок, Кімбал сподівається влаштувати революцію в сільському господарстві.

Всі його проекти – це частина єдиної екосистеми, яка готує фахівців для роботи на інноваційних фермах. Втім, як і у випадку з його братом, не всі вірять в успіх його починань.

Деякі вважають, що Кімбалу Маску не вистачає досвіду роботи на справжній фермі, а його теоретичних знань недостатньо, щоб влаштувати революцію в галузі сільського господарства.

Довідка:

Вертикальна ферма — узагальнена назва високоавтоматизованого агропромислового комплексу, розміщеного в спеціально спроектованій висотній будівлі, а також назва самої будівлі.

Головна відмінність вертикальних ферм від традиційних тепличних господарств і тваринницьких ферм – це інтенсивний підхід до використання території, вертикальне багатоярусне розміщення насаджень

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/brat-ilona-maska-planuye-ahrarnu-revolyuciyu-do-choho-tut-shkolyari
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати