Брудні ігри проти Агротека або навіщо Сварог і Епіцентр К створюють компанії-двійники

Брудні ігри проти Агротека або навіщо Сварог і Епіцентр К створюють компанії-двійники

Аби уникнути сплати багатомільйонних боргів і назавжди поховати програні справи в судах вищих інстанцій, представники корпорації вдалися до маніпулятивних дій, заснувавши нові компанії, які фактично стають правонаступниками підприємств, задіяних у судових процесах. Про це пише AgroWeek.

Із початку року адвокатам «Агротека» вдалося добитися кілька важливих перемог у справах, котрі розглядалися Верховним Судом України (із 4 справ судді у 3-х визнали правоту дилера, ще в одній – справу закрили за відмовою у позові) та Центральним апеляційним господарським судом. Власне, згідно рішення останнього – компанії корпорації «Сварог Вест Груп» зобов’язані сплатити близько 45 млн гривень: ТОВ «Сварог-Дністер» – 34 132 215,75 грн, ТОВ «СК Бужок» – 9 921 987,22 млн грн.

Утім, з виплатою компенсації підприємства агрохолдинга не поспішають, намагаючись через суди добитися відстрочення виплат. Більше того, адвокати «Сварога» звернулися із 16-ма новими позовами до господарського суду Хмельницької області, включивши сюди навіть програні справи у Верховному Суді. За словами керівника юридичного відділу ТОВ «Агротек» Кирила Талоконова, такі дії спрямовані виключно на затягування справи, розгляд якої триває вже більше року.

Читайте:  Верховна справедливість або навіщо Сварог Вест Груп затягує справу проти Агротека

Як виявилося, затягування часу «Сварогу» знадобилося для створення нових компаній, які, скоріше за все, стануть правонаступниками діючих підприємств, задіяних у судовому процесі. Зокрема, мова йде про ТОВ «СК-БУЖОК» (попередник – ТОВ «СК БУЖОК»), ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР-2019» (попередник – ТОВ «СВАРОГ-ДНІСТЕР») та ТОВ «ЛОТІВКА ЕЛІТ-2019» (попередник – ТОВ «ЛОТІВКА ЕЛІТ»).

Враховуючи той факт, що Антимонопольний комітет дозволив «Епіцентру К» придбати частку в статутному капіталі корпорації «Сварог Вест Груп», куди також увійшли компанії-боржники, можна припустити, що подібні маніпуляції із заснуванням нових підприємств зроблені в тісній співпраці власників двох агрохолдингів, а саме Сварог Вест Груп та Епіцентр К. На думку Кирила Талоконова, таким чином, корпорації намагаються уникнути відповідальності, не бажаючи віддавати численні борги:

«Вони створюють компанії-двійники, щоби мати можливість перетягнути частину активів із компаній-боржників. Наприклад, переукласти договори оренди землі, вивести ще якісь активи. А підприємства, що мають борги, по суті, залишаться ні з чим, і їх, скоріше за все, оголосять банкрутами. Зрозуміло, що з банкрутів добитися хоч якоїсь компенсації практично нереально. Нинішня ситуація – це один із методів ухилення від відповідальності. Судячи з усього, представники цих корпорацій володіють не одним таким прийомом».

Таким чином, справа, яка триває вже більше року й на важелях терезів покладено не тільки багатомільйонні контракти, судова справедливість, але й фактор цінності чинних догорів поруки, в руках умілих «професіоналів» може стати не більше, ніж фікцією. Відтак дуже прикро, що «Епіцентр К» – компанія, яка декларує принципи чесної конкуренції, поваги до партнерів та відповідальність перед споживачем, придбавши компанії-боржники, не намагається вирішити питання цивілізованим способом, а стає співучасником брудних ігор «Сварога».

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/brudni-ihry-proty-ahroteka-abo-navishcho-svaroh-i-epicentr-k-stvoryuyut-kompaniyi-dvijnyky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    БІЛЬШЕ НОВИН