Tempo950x100

Tempo300x100

Британці припиняють виробництво цукру в Україні

Британці припиняють виробництво цукру в Україні

Українська дочірня компанія одного з найбільших виробників цукру в світі ED&F Man має намір тимчасово відмовитися від виробництва цукру в Україні, як і від вирощування цукрових буряків. Компанія володіє Засельским цукровим заводом в Миколаївській області, повідомляє delo.ua.

“Враховуючи передбачуваний надлишок цукру в короткостроковій перспективі, ми вирішили гнучко підійти до управління активами агропромислового комплексу, завдяки чому завод тимчасово зупинить виробництво, а сільськогосподарський підрозділ переорієнтується на більш вигідні сьогодні ротаційні культури, такі як бобові” –повідомляє компанія.

Ігор Бучацький, СЕО ED&F Man Ukraine, зазначив, що “компанія не планує запускати завод ні в цьому, ні в наступному році”.

У попередні роки компанія до 70% потреб цукрових буряків покривала за рахунок власних ресурсів, лише 30% закуповувала в інших агрогосподарств.

У наступні кілька років від вирощування цукрових буряків компанія відмовиться. Не буде виробляти буряк і для інших виробників.

“Сфокусуємося на зернових і олійних, будемо розширювати площі під бобовими — нутом і сочевицею”, — говорить Ігор Бучацький.

Нагадаємо, в 2012 році дочірнє підприємство ED&F Man “Юкрейніан Шугар Компані” спільно з аграрно-торговою фірмою “Агро-Справа” зайнялися вирощуванням цукрових буряків для виробництва бурякового цукру.

В середині 2017 року компанія ED&F Man Ukraine заявила, що має намір збільшити земельний банк з 13 до 30 тис. га.

Крім того, окрему увагу планувалося приділити зрошенню. У квітні 2017 року ED&F Man запустила першу чергу зрошувального комплексу в Херсонській області вартістю $5 млн на 1 тис. га. Планувалося, що до 2020 року буде відновлено зрошувальний комплекс на загальній площі 20 тис. га в Херсонській і Миколаївській областях. Заявлений обсяг інвестицій — понад $60 млн.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/brytanci-prypynyayut-vyrobnyctvo-cukru-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати