Tempo950x100

Tempo300x100

Будемо їсти картоплю польську і помідори турецькі

Будемо їсти картоплю польську і помідори турецькі

Будемо їсти картоплю польську і помідори турецькі. Такі прогнози Радіо Свобода оприлюднив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пише propozitsiya.com.

Експерт зазначив, що ціни в Україні прив’язані до цін на ринках у сусідніх європейських країнах. Це, на думку економіста, може зумовити ріст частки імпортної городини на українському ринку.

Проте, додає він, зростання цін до рівня європейських не означає аналогічного рівня доходів. У зв’язку з цим українці насправді їдять менш поживні харчі, ніж європейці, зауважує О. Пендзин із посиланням на дослідження Економічного дискусійного клубу.

«Можливо, лідером подорожчання стане картопля, адже вона менше за всіх зросла в ціні за останній рік, і все ж таки це найдешевша культура в нашому раціоні. Її ціна складає близько 7 грн/кг. Це найдешевший продукт і, очевидно, буде собою витісняти всі інші в міру того, як дохід у багатьох родинах знижується», – вважає генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

У той же час, керівник інформаційного центру для аграріїв «Інфо Шувар» Тетяна Гетьман щодо овочів «борщового набору» припускає, що Україна могла би забезпечити себе цими продуктами, адже має достатньо овочевих та фруктових сховищ для зберігання.

«Але цього сезону, по-перше, не дуже сприятливі погодні умови для врожаю, по-друге, скорочення виробничої площі», – констатує вона.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/budemo-yisty-kartoplyu-polsku-i-pomidory-turecki
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати