Tempo950x100

Tempo300x100

Будівництво зернового терміналу Cargill в порту «Південний» перетнуло екватор

Будівництво зернового терміналу Cargill в порту «Південний» перетнуло екватор

Про це повідомила компанія MV Cargo, яка здійснює будівництво терміналу, пишуть Порти України.

«Будівництво нового зернового терміналу Cargill і MV Cargo реалізовано наполовину. 20 жовтня з дна майбутньої акваторії нашого терміналу підняли 2 001 700 кубометрів грунту, а, значить, ми на половині шляху. Наші партнери – корпорація China Harbour Ukraine – випереджають графік на 25,8%», – повідомила MV Cargo.

Крім того, будівництво наземної частини терміналу виконано на 50%. «Дуже символічно, що будівельні роботи на наземній частині теж виконані вже на 50%. Найбільший інвестиційний проект в Україні реалізується якісно і в строк», – пише компанія.

В травні 2017 року Міністерство інфраструктури затвердило титул проекту днопоглиблювальних робіт в порту «Південний» в рамках будівництва зернового терміналу Cargill.

В травні 2017 року Адміністрація морського порту «Південний» і China Harbour Engineering Сompany (CHEC) підписали контракт на проведення днопоглиблювальних робіт в рамках проекту «Реконструкція водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій біля причалів з урахуванням перспективного вантажообігу морського порту «Південний» (перша черга будівництва)». Згідно з контрактом, CHEC проведе збільшення глибини підхідного каналу з 16 до 19 метрів і створить операційну акваторію глибиною 16 метрів біля причалів №№23, 24 і 25. Проект буде завершено в березні 2018 року. Вартість проекту – 1065 млрд грн. CHEC приступила до виконання днопоглиблювальних робіт в акваторії порту «Южний» 31 серпня 2017 року.

У лютому 2016 року Сargill і MV Cargo домовилися реалізувати інвестиційний проект з будівництва зернового терміналу в «Південному» річною потужністю 5 млн тонн. Потужність одночасного зберігання зерна складе 290 тис. тонн. Термінал буде обладнаний 14 силосами по 15 тис. тонн і складом підлогового зберігання на 80 тис. тонн. Добова потужність по прийому і розвантаженню зерна з залізниці складе 9 тис. тонн. Термінал зможе забезпечити перевалку 10% зернових, вироблених в Україні. Загальна сума інвестицій сягає $ 150 млн.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/budivnyctvo-zernovoho-terminalu-cargill-v-portu-pivdennyj-peretnulo-ekvator
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати