Tempo950x100

Tempo300x100

Битва за врожай виграється взимку: як зберегти овочі та фрукти

Битва за врожай виграється взимку: як зберегти овочі та фрукти

Здавалося б, з чим-чим, але з овочами і фруктами в України не повинно бути ніяких проблем. І з їх вирощуванням дійсно все в порядку. По валовому збору картоплі, овочів, плодово-ягідних культур Україна давно перевершила рівень 1991 року. пише pro-consulting.ua.

Перевершити то вона перевершила, та тільки система зберігання зібраного врожаю не встигає за його зростанням. Приблизно 70% площ діючих сховищ були побудовані ще в радянській час та потребують модернізації. В результаті, зібравши багатий урожай, фермери намагаються якомога швидше продати його за заниженими цінами, тим самим позбавляючи себе частини доходу. Ті ж, кому це не вдалося, втрачають близько 40% вирощеного в процесі зберігання в неналежних умовах. У такій обстановці не дивно, що взимку і ранньою весною на овочевих полицях торгових точок аграрної України ми спостерігаємо імпортну продукцію.

Виправити ситуацію можна шляхом побудови сучасних сховищ згідно бізнес-плану, розробленому аналітиками Pro-Consulting. Дане сховище буде купувати у фермерів овочі і фрукти в період збору врожаю, зберігати їх і продавати в період міжсезоння, отримуючи прибуток за рахунок різниці в ціні. Розташовуватися воно повинно в районі з розвиненою транспортною інфраструктурою та з гарною доступністю як для виробників сільгосппродукції, так і біля ринків її збуту.

На створюваному підприємстві буде реалізований контейнерний спосіб зберігання овочів і фруктів, що дозволить забезпечити високий ступінь його технологічної гнучкості. У контейнерах можна одночасно зберігати продукцію різних сортів і видів, легко виробляти з ними необхідні логістичні операції. Вміщені в контейнері овочі або фрукти краще зберігаються за рахунок оптимального розподілу повітряних потоків, автоматичного контролю температури і меншого навантаження на нижні шари. Звичайний навантажувач зможе переміщати контейнер в будь-яке місце не турбуючи вміст.

На будівництво сховища і організацію його роботи відведено вісім місяців. З дня початку функціонування підприємства до повної його окупності знадобиться 53,8 місяця. Тобто за п’ять років з моменту старту проекту інвестор поверне всі витрачені на нього гроші з урахуванням фактору дисконту.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/bytva-za-vrozhaj-vyhrayetsya-vzymku-yak-zberehty-ovochi-ta-frukty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати