Cargill продасть два елеватори в Харківській і Кіровоградській областях

Cargill продасть два елеватори в Харківській і Кіровоградській областях

Дозвіл АМКУ на придбання двох елеваторів “АТ Каргілл” в Харківській і Кіровоградській областях отримали ТОВ “Воїнське ХПП” та ТОВ “Полі Грейн”, передає БизнесЦензор.

Згідно з даними держреєстру, власником “Воїнське ХПП” є Ігор Шевченко. Чистий прибуток компанії в 2016 році скоротився в 4,6 рази, до 228 тис. грн., виручка – в 4 рази, до 132,1 млн грн порівняно з 2015 роком. За січень-червень 2017 р чистий прибуток склав 586,3 тис. грн., виручка – 37,6 млн грн.

Власниками ТОВ “Полі Грейн” є Наталія Дорофєєва та Наталія Мірошниченко. Дорофєєва також є співвласницею ряду компаній у Кіровоградській області: ТОВ “Агродар Лтд”, ТОВ “Долинський мясопродукт”, ТОВ “Малиновське”, ТОВ “Зернари” та інших.

Чистий прибуток “Полі Грейн” в 2016 році склав 10,12 млн грн проти чистого збитку 102,2 тис. грн роком раніше, виручка збільшилася в 3 рази, до 212,4 млрд грн порівняно з 2015 роком.

Cargill є одним з лідерів на ринку зернових і олійних культур, співпрацюючи з прямими виробниками в Україні. Компанія закуповує зернові та олійні культури, як для їх подальшої переробки в Україні, так і для експорту по всьому світу.

В Україні Cargill володіє олійноекстракційним заводом у Каховці і активно займається розвитком в Україні бізнесу з виробництва і торгівлі кормами для тварин.

У 2014 році Cargill втратив контроль над своїм олійноекстракційним заводом у Донецьку в результаті військових дій на сході України.

У лютому 2016 року Cargill підписав з “М. В. Карго”, що оперує в порту “Південний”, угоду, згідно з якою вона вирішила інвестувати $100 млн у будівництво зернового терміналу. Сторони формалізували свої наміри шляхом підписання договору про придбання компанією Cargill 51%-вої частки “М. В. Карго”.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cargill-prodast-dva-elevatory-v-harkivskij-i-kirovohradskij-oblastyah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    БІЛЬШЕ НОВИН