Tempo950x100

Tempo300x100

Чай і кава стануть доступнішими для українців

Чай і кава стануть доступнішими для українців

В результаті вартість низки товарів у сьогоднішніх цінах знизиться. Але очікувати здешевлення в 2018 році продуктів не варто із-за девальвації гривні.

Про це повідомляє генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише KV.

“Найбільш відчутне буде зниження мита на чай, мелену каву, лосось і тверді сири. На чай і каву мито відразу знижується з 10 до 2,5%, лосось – з 10 до 5%, а на сир Брі і Гауда – з 10 до 5%. Тому середня пачка чаю вагою 100 гр повинна в сьогоднішніх цінах знизитися в наступному році на 2,7 грн, меленої кави – на 5,4 грн, а кілограм Брі – на 17 грн. Найбільшу вигоду із-за зниження мита отримають люди середнього достатку, так як вони купують більший асортимент продукції. Менш забезпечені відчують зниження митного навантаження переважно на чай та каву”, – зазначив Олексій Дорошенко.

Однак, за його словами, очікувати здешевлення в 2018 році цих продуктів не варто із-за девальвації гривні.

«Уряд заклав можливість зниження гривні на 11%. Таким чином, зниження мит буде перекрито зниженням курсу гривні. Але ці товари будуть дорожчати в наступному році менше ніж інші», – заспокоїв Олексій Дорошенко.
Також він зазначив, що після закінчення перехідного періоду Україна буде мати нульові ставки мита практично на всі товари, які наші виробники будуть поставляти в Європу. У той же час компанії з ЄС також будуть практично на рівних конкурувати з вітчизняними виробниками. А українському бізнесу доведеться вчитися конкурувати не тільки на зовнішніх, але і на внутрішньому ринку.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chaj-i-kava-stanut-dostupnishymy-dlya-ukrayinciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати