Tempo950x100

Tempo300x100

Через більшу рентабельність кукурудза може потіснити посіви сої та ріпаку

Через більшу рентабельність кукурудза може потіснити посіви сої та ріпаку

Експерти вважають, що кукурудза може замінить посіви сої, ціни на яку можуть впасти після скасування відшкодування ПДВ. Про це повідомляє Grain Trade, пише УкрАгроКонсалт.

«Рентабельність вирощування кукурудзи була високою і при рівні ціни в порту 150-155 $/т, а при форвардній ціні 170 $/т, виробники будуть збільшувати площі посівів зернової за рахунок посівів сої, ціни на яку в новому сезоні можуть істотно впасти через скасування відшкодування ПДВ при експорті, що призведе до зупинки експорту сої з України і зниження внутрішніх закупівельних цін», — йдеться в повідомленні.

Українські аграрії також можуть відмовитися і від посівів ярого ріпаку в цьому сезоні, замінивши його на експортні культури. Таку думку в матеріалі Latifundist.com висловив засновник і генеральний директор консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт», к. е. н. Сергій Феофілов.

«Оператори ринку, в першу чергу, фермери, не готові до настільки радикального зміни правил гри. Озимий ріпак посіяний, виходячи з можливості і прибутковості його експорту, площа під ярим ріпаком, швидше за все, скоротиться в 2018 році. До речі, можливе подальше зростання «сірої» економіки як реакція на непередбачуваність та нестабільність законодавства», — вважає експерт.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-bilshu-rentabelnist-kukurudza-mozhe-potisnyty-posivy-soyi-ta-ripaku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати