Tempo950x100

Tempo300x100

Через брак потужностей для зберігання зерна Україна втрачає 25% врожаю

Через брак потужностей для зберігання зерна Україна втрачає 25% врожаю

Про це повідомляє ProConsulting, пише landlord.ua

Згідно даних Аграрної біржі, в Україні діє 753 елеватори, що забезпечують одноразове зберігання майже 33,5 млн т зерна. При цьому якість елеваторів не відповідає потребам агросектору, 80% потребують модернізації.

Недостатність і зношеність фондів зберігання зернових обумовлює необхідність у будівництві зерносховищ загальним об’ємом до 15 млн тонн, підрахували експерти.

При цьому, щоб побудувати елеватор потужністю 50 000 тонн одночасного зберігання, сертифікованого за стандартами ЄС, знадобляться інвестиції в розмірі $11 млн.

«З цієї суми до 60% буде витрачено на будівельні роботи. Купівля та наладка обладнання займе 30-35%. На прокладення залізничних шляхів знадобиться ще 5% від обсягу інвестицій. 5-10% суми піде на одержання дозвільної та розроблення містобудівної документації», — пояснюють в ProConsulting.

Нині третина елеваторних потужностей в Україні належить десяти найбільшим агрохолдингам. Власний елеватор для компанії — це незалежність від ринкової кон’юнктури й можливість отримати вищу ціну за зерно.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-brak-potuzhnostej-dlya-zberihannya-zerna-ukrayina-vtrachaye-25-vrozhayu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати