Tempo950x100

Tempo300x100

Через брак робочих рук, велика частина врожаю ягід у Польщі може залишитися на плантаціях

Через брак робочих рук, велика частина врожаю ягід у Польщі може залишитися на плантаціях

Сьогодні вже є ризик, що врожай ягоди на найбільших плантаціях країни може залишитися незібраним, через відсутність працівників, пише Інфо-Шувар.

Фермери серйозно стурбовані тим, що ситуація може повторитися, коли настане час збирати врожай осінньої малини, – повідомляє портал sadyogrody.pl.

“Я не маю чіткого пояснення, чому маємо такий дефіцит на ринку праці. На мою думку, середній заробіток у 150 zl/день (35 EUR) є цілком пристойним, враховуючи той факт, що працівників забезпечують житлом та харчуванням” – розповідає Маріан Сментек, секретар Спілки садівників Польщі.

Як стверджують самі фермери, все менша кількість заробітчан, які їдуть до Польщі зголошуються працювати на плантаціях, оскільки їм це просто невигідно. Це також стосується і українців, які в попередні роки успішно компенсували брак робочих рук в країні.

“Додатково, ситуацію з працевлаштуванням іноземців ускладнили нові регулювання з боку держави, які вступили в дію із січня цього року.

Новий закон повинен був сприяти та скоротити формальності залучення іноземців. Однак на практиці процедура одержання дозволу на сезонну роботу значно ускладнилася”, – додає пан Сментек.

Нагадаємо, що за офіційними даними, у 2017 році в Польщі було зареєстровано більше 1,8 млн. заяв про намір працевлаштування іноземців. Близько 90% з цих заяв стосувалися саме громадян України.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-brak-robochyh-ruk-velyka-chastyna-vrozhayu-yahid-u-polshchi-mozhe-zalyshytysya-na-plantaciyah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати