Tempo950x100

Tempo300x100

Через брак сировини вітчизняні заводи купуватимуть молоко в Польщі

Через брак сировини вітчизняні заводи купуватимуть молоко в Польщі

Про це повідомила Олена Жупінас, керівник проекту АВМ «Гуртовий збут молока» на конференції присвяченій молочній сфері «Milk Processing», передає прес-служба АВМ.

«Це не вирішить системної проблеми української галузі. Адже завезти зможуть декілька тисяч тонн, тим часом дефіцит становить понад 1 млн тонн. Так, у цьому році, вперше в історії України, обсяг виробництва буде меншим за 10 млн тонн. За прогнозом річне виробництво молока складе 9,7 млн тонн, а це на 3,8% менше, ніж минулого року. Основна причина – уже сьогодні ми фіксуємо найбільше скорочення поголів’я дійних корів у промисловому секторі за останні 20 років – понад 30 тисяч корів у промисловому секторі. Однією з причин такої ситуації є старт обігу земель в «турборежимі». Вартоо після відміни 2016 році спецрежиму ПДВ держава так і не розробила ефективної програми підтримки тваринницької галузі, яка б дала можливість фермам розвиватися.Це все призвело до кризової ситуації в галузі»

За її словами, щоб спинити вирізання поголів’я ВРХ та стимулювати розвиток галузі фермерам вкрай важливо мати прозорі правила гри обігу земель та стабільну підтримку на тривалу перспективу.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-brak-syrovyny-vitchyznyani-zavody-kupuvatymut-moloko-v-polshchi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати