Tempo950x100

Tempo300x100

Через дешеві китайські добрива в Україні почали гинути бджоли

Через дешеві китайські добрива в Україні почали гинути бджоли

Про це ГолосUA повідомив депутат Київради, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Бондаренко.

«Господарські комплекси, де можна виготовляти добрива для сільгоспвиробників,віддані під контроль закордонним структурам. Колись  Україна сама виробляла мінеральні добрива, а зараз дійшла до того, що китайці продають нам добрива набагато дешевше і сільгоспвиробники, безумовно, орієнтуються на дешевші», – описав ситуацію депутат.

В. Бондаренко навів приклад обприскування квіток сої неякісними добривами китайського виробництва.

«Ці добрива не завжди якісні … Я не можу сказати, яка партія і звідки вона точно, але, наприклад, в 2018 році половина бджіл загинула. Це сталося після того, як хімічними добривами імовірно з Китаю, обробили квітки на сої. Так ось довіряти закордонним виробникам можна, але лише після ретельної перевірки, і ці закупівлі повинні бути економічно обґрунтованими. А краще ці добрива виробляти в Україні. При бажанні влади відновити виробництво добрив можна за три доби», – зазначив депутат.

Нагадаємо, бджолярі воюють проти фермерів. Перші дорікають останнім, що через їх захоплення пестицидами загинули сотні бджолиних роїв. Пасічники запевняють, що крилаті збирачі меду не можуть пережити контакту з пестицидами, якими агропідприємства обробляють поля.

Перегляди: 14
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-deshevi-kytajski-dobryva-v-ukrayini-pochaly-hynuty-bdzholy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати