Через карантин українці стали більше їсти меду

Через карантин українці стали більше їсти меду

В Україні середнє споживання меду на душу населення складає близько 1 кг на рік. В зв’язку із загостренням ситуації з коронавірусом, в Україні зріс попит на мед. Про це Kurkul.com повідомив бджоляр та співвласник ТМ «Знатний Мед» Валерій Курейко.

«Як відомо, споживання меду в Україні має сезонний характер — мед переважно сприймають як «ліки», а про зміцнення імунітету згадують зазвичай взимку та на початку весни. В той час як максимальну користь для організму можна отримати за умови регулярного споживання натурального меду», — зазначив Валерій Курейко.  

Після загострення епідеміологічної ситуації у Європі та введення в Україні низки обмежувальних карантинних заходів, спостерігається зростання попиту на мед та продукти бджільництва, насамперед, пилок та прополіс, а також забрус. Споживачі поспішають придбати мед для себе та близьких, адже з кожним весняним тижнем у бджолярів його стає все менше, а мед нового сезону з’явиться на ринку не раніше червня.

«Логічно, що у ситуації, яка склалася, люди звернулися до перевірених віками засобів зміцнення та підтримки імунітету — до них традиційно відносять бджолиний мед.  Звичайно, мед не є антивірусним засобом сам по собі. В той же час, у людини з хорошим імунітетом більше шансів не захворіти, а якщо навіть захворіє, то швидше подолати хворобу», — сказав Валерій Курейко. 

Також він додав, що в Україні середнє споживання меду на душу населення складає близько 1 кг на рік, у Греції і Словенії споживання меду на душу населення складає  понад 1,5 кг, а у Німеччині та Швейцарії — близько 1,3 кг на рік. Проте, вказані країни не є провідними виробниками меду, як Україна. 
«Насправді 1 кг на рік —  не так багато. Якщо виходити із рекомендованої добової норми, яка складає 1-2 столові ложки для дорослого, то 1 кг можна спожити менше ніж за 2 місяці,  а за рік обсяг споживання складе 10-12 літрів на одну дорослу людину», — вважає Валерій Курейко.

На думку експерта загальний обсяг виробництва меду в Україні в 2019 р. досягнув понад 100 тис. т. При цьому, внутрішній ринок України споживає трохи менше половини від  вказаного обсягу. Іншими словами, якщо в 2019 р. було вироблено понад 100 тис. т, а на експорт пішло 55,6 тис. т, то на внутрішньому ринку залишилося близько 40-50 тис. т.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-karantyn-ukrayinci-staly-bilshe-yisty-medu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН