Tempo950x100

Tempo300x100

Через непогоду дорожчає картопля

Через непогоду дорожчає картопля

Негода і снігопади провокують зростання цін на картоплю в Україні, повідомляють аналітики EastFruit, і з початку поточного року ця продукція помітно подорожчала.

Зокрема, сьогодні українські виробники вже відвантажують картоплю високої якості по 5-7 грн/кг ($0,18-0,25/кг), в залежності від регіону та інших умов угоди. Таким чином, тільки з початку січня картопля в Україні подорожчала в середньому на 20%.

Насамперед ціновий тренд гравці ринку пов’язують з негодою і снігопадами, через які у ряді регіонів країни виникли проблеми з логістикою. Таким чином, основними покупцями картоплі на даний момент виступають дрібні місцеві оптові компанії та роздрібні мережі, постачання яким не передбачають транспортування на далекі відстані. Більше того, пропозиція картоплі високої якості вже порядком обмежена, тому ціновий ріст підтримується і вельми активним попитом на подібну продукцію.

Нагадаємо, що раніше аналітики ринку прогнозували, що вже з початку весни на українському ринку може відчуватися нестача пропозиції картоплі високої якості. Свою думку вони пояснили тим, що через несприятливі погодні умови якість картоплі помітно знизилася.

Відзначимо, що на даний момент вартість картоплі в Україні в середньому на 53% вища, ніж за аналогічний період 2018 року. При цьому багато учасників ринку не очікують ослаблення торгової активності в даному сегменті найближчим часом. Більш того, фермери заявляють про свій намір і далі переглядати ціни в бік підвищення. Своє рішення вони пояснюють високим попитом на якісну картоплю, і багато  господарств як і раніше стримують продаж картоплі високої якості в надії на подальше подорожчання.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-nepohodu-dorozhchaye-kartoplya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати