Tempo950x100

Tempo300x100

Через низькі ціни на цукор фермери відмовляються сіяти цукровий буряк

Через низькі ціни на цукор фермери відмовляються сіяти цукровий буряк

Своїми планами з AgroPortal.ua поділився керівник ТОВ «Руслан Агро» Руслан Кротач.

«В обробітку маю 1 тис. га, де вирощую пшеницю, ріпак, цукровий буряк, сою, соняшник. Цукровий буряк займає 25% від загальної площі, але якщо ціна на цукор найближчим часом не підніметься, то площу, яку вже підготували під цукровий буряк, в межах 220-230 га, замінимо на соняшник», — зазначає Руслан Кротач.

За його словами, сьогодні при вирощуванні цукрового буряку витрати становлять 42 тис. грн на 1 га. При урожайності 640-650 ц/га торік господарство «Руслан Агро» продало цукор і заробило 1,5 тис. грн/га.

«Вигідніше було гроші, вкладені в технологію, покласти на депозит на цей період часу, і заробіток був би більшим. І якщо зараз ціна на цукор не підніметься, то це вже буде третій рік така сама ситуація, коли вирощувати буряк нерентабельно. Навіть незважаючи на те, що цього року немає проблем зі збутом, оскільки в Україні в 2019 році його посіяно на 30%, тобто на 80 тис. га менше, ніж у 2018 році. Тому заводи сьогодні шукають сировину», — зазначає Руслан Кротач.

В ТОВ «Руслан Агро» цього року цукровий буряк почали збирати в останні дні вересня, але він ще не набрав цукристості, тому вирішили почекати два тижні. Врожайність на рівні минулого року — 640-650 ц/га.

Перегляди: 13
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-nyzki-ciny-na-cukor-fermery-vidmovlyayutsya-siyaty-cukrovyj-buryak
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати