Tempo950x100

Tempo300x100

Через українську курятину може закритись третина німецьких птахофабрик

Через українську курятину може закритись третина німецьких птахофабрик

Про це заявляє правління ZDG (Центральна асоціація німецької промисловості у галузі птахівництва), пише Meat-Inform.

Члени асоціації стверджують, що імпортна птиця увійшла до великих споживчих сегментів ресторанів, їдалень, промислових кухонь, на які припадає 65% продажів на німецькому ринку. Сьогодні рівень самозабезпеченості птицею в країні знизився до 73% для м’яса індички, 15% для гусятини і до 90-95% для курки.

Птахофабрики в Німеччині постійно інвестували в збереження високих стандартів благополуччя тварин, але зараз навіть виробникам з цього сегменту також загрожує конкуренція недорогих імпортних продуктів.

“Якщо ситуація на ринку продовжить розвиватися у цьому напрямку, то ми втратимо 30% підприємств у найближчі п’ять років”, – говорить член правління ZDG Пол-Хайнц Весхоханн.

Асоціація звертається з проханням про повне відшкодування державою додаткових витрат на покращення благополуччя тварин, цілеспрямоване та практичне вирішення конфлікту між благополуччям тварин та охороною навколишнього середовища, обов’язкове маркування походження м’яса птиці.

Україна розглядається як один з виробників, які змінили ситуацію на ринку птиці в ЄС, але також є постійний тиск з боку інших країн, таких як Польща, Румунія, Угорщина та Болгарія, які останнім часом збільшили виробництво птиці.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherez-ukrayinsku-kuryatynu-mozhe-zakrytys-tretyna-nimeckyh-ptahofabryk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати