Tempo950x100

Tempo300x100

Черговий рекорд прибутковості виробництва молока оновлено

Черговий рекорд прибутковості виробництва молока оновлено

Про це повідомив на своїй Фейсбук-сторінці економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак.

“Протягом останніх трьох років в листопаді індекс умовної прибутковості молока зростав в середньому на 7,7%. Але в 2019 році до листопада він набрав вже такого позитиву, що важко було очікувати зростання. До речі, воно могло б і відбутися, бо ціни на молоко в середньому зросли на 1,2% за місяць, але зростання вартості кормового міксу було значнішим, що і відбилося на погіршенні загального показника УМІ”, – зазначив Андрій Ярмак.

Він також навів основні цифри:

– УМІ в листопаді 2019 року все ще майже в півтора рази перевищував минулорічний.
– УМІ в листопаді 2019 був на 24,4% вищим, ніж в середньому за останні 8 років для цього місяця.
– За перші одинадцять місяців поточного року УМІ був вищим за минулорічний вже на 26,5%
– УМІ був вищим за середній за цей період протягом останніх семи років на 18,4% і був найкращим за всю історію спостережень. Отже, черговий рекорд прибутковості оновлено, правда на фоні неприємних новин про скорочення внутрішнього виробництва молока.

“В останній місяць 2019 року, враховуючи глобальні тенденції та місцеві проблеми, закупівельні ціни на сире молоко, ймовірно, знову зростуть. Відповідно, якщо корми не подешевшають, що досить імовірно, варто очікувати і зростання прибутковості виробництва молока, щоб завершити рік на позитиві. Він вже точно буде рекордним за рівнем УМІ”, – підсумував експерт.

Довідка: УМІ – це відношення ціни на сире молоко першого ґатунку до вартості концентрованого кормового раціону в комерційних господарствах.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherhovyj-rekord-prybutkovosti-vyrobnyctva-moloka-onovleno
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати